Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bahreynli Gayrimenkul Devi Kıbrıs'a 250 Milyon Dolarlık Yatırım Yapıyor

Bahreyn merkezli gayrimenkul şirketi Real Capita, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 2 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor.

Referans Gazetesi



ahreyn merkezli gayrimenkul şirketi Real Capita, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 2 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Real Capita'nın kardeş şirketi olan Riyad merkezli United Medical Group (UMG) Başkan Yardımcısı Erşat Hürmüzlü, Real Capita ortaklarının şahıs olarak, KKTC'de 400 dönüm arsa satın aldığını söyledi. Real Capita'nın Türkiye'deki çalışmalarının içinde bulunan Hürmüzlü, "Giden herkes de Kıbrıs'a âşık oldu. Girne'de 250-300 milyon dolarlık bir yatırımla turistik tesisler, belki rehabilitasyon merkezleri kurulabilecek. Fizibilite döneminde olduğu için kararlar henüz belirlenmedi. Türk müteahhit firmalarıyla anlaşmalar yapıldı. Şu anda konsept çalışmalarını yapıyorlar" dedi. Hürmüzlü, Real Capita'nın İstanbul'da da lüks villalar yerine orta gelirlilere konut yapmak için çalışma planladığını söyledi.

2 milyar dolarlık yatırım
Hürmüzlü'nün verdiği bilgiye göre Real Capita, öncelikle Türk Capita adlı bir şirket kurmayı hedefliyor. İlk etapta 50 milyon dolar sermayeye sahip olacak şirket, yüzde 70 Körfez ülkeleri ve yüzde 30 Türk işadamlarının katkısıyla oluşacak. Hürmüzlü, "Ancak gayrimenkul şirketlerinin sermayeleri ile çalışmaları mümkün değil. Dolayısıyla bu bir yönetim şirketi olacak. Her projede ayrı bir finansmanı olacak. Bu finansmanı da biz ilk etapta 2 milyar dolar olarak düşünüyoruz" dedi. Erşat Hürmüzlü, İstanbul'da henüz bir arazi alınmadığını, planlarının 2007'ye yönelik yapıldığını söyledi.

UMG sağlığa yatırım için ortak peşinde
Öte yandan devlet hastanelerinin özelleştirilmesi, yabancı doktora çalışma izni tartışmaları arasında Arap sermayesi bu kez gözünü hastane yatırımına ve sağlık turizmine dikti. Suudi Arabistan merkezli United Medical Group (UMG) Türk sağlık sektöründe A'dan Z'ye yatırım yapmak için yerli ortak aramaya başladı. United Medical Group (UMG) Başkanı ve CEO'su Ayman Al-Shibl, Türk sağlık ekipmanı imalatçıları ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

UMG Grubu'nun İngiltere ve Avustralya dışında Suudi Arabistan, Libya ve Bahreyn'de de sağlık-bakım sektörü ağırlıklı yatırımları var. 2007'de Suudi Arabistan'da 8 hastane ve 4 klinikten oluşan bir zincir inşaatına başlayacaklarını belirten UMG CEO'su Al-Shibl, Türkiye'ye Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden hasta gönderilmesi için bir ortam oluşturacaklarını söyledi. Al-Shibl, "Türk ekonomisi ümit verici ve şimdi dünyaya daha açık. Şu anda Türkiye'deki maliyetler Avrupa'dan çok daha düşük. Kalitesi ise neredeyse Batı Avrupa ile aynı. Petrol patlaması Körfez'e likidite sağladı. İnsanlar dışarıda yatırım fırsatları arıyor. Türkiye'nin bu aşamada avantajları var. Öncelikle Müslüman bir ülke. Türkiye muhafazakâr yatırımcılar için tercih edilebilir bir ülke. İslam kültürünüz var. Bunlar tüm İslam dünyasının ilgisini çekiyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahreynli-gayrimenkul-devi-kibrisa-250-milyon-dolarlik-yatirim-yapiyor_46432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!