Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakırköy'e 'Prestij Caddesi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy İstanbul Caddesi ile yakın çevresinin yeniden düzenlenerek kentin prestij caddelerinden biri haline getirilec

İBB
Bakırköy'e 'Prestij Caddesi...

stanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy İstanbul Caddesi ile yakın çevresinin yeniden düzenlenerek kentin prestij caddelerinden biri haline getirileceği projeyi tamamladı. Daha modern görünümlü bir Bakırköy oluşturacak yatırım, ihale aşamasında...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, İstanbul Caddesi ve yakın çevresinin yeniden düzenlenerek kentin prestij caddelerinden biri haline getirileceği projeyi yakında hayata geçiriyor. Yaya ve taşıt trafiğinin birbirini aksatmayacak şekilde yeniden düzenleneceği çalışma ile İstanbul Caddesi yeni bir kimliğe ve daha modern bir görünüme kavuşacak.

İhale aşamasına gelen projeyle, cadde üzerinde üç meydan oluşturulacak ve zemin kaplamasında granit paket taş ve özel kesim granit taş kullanılacak, geometrik forma uygun ağaçlandırma yapılacak. Yayaları yönlendirmek için de aydınlatma elemanının bulunduğu, üzeri çelik ızgara ile örtülü fıskiyeli küçük havuzlar oluşturulacak. Havuzlar mekanda görsel ve işitsel farklılığı sağlayacak.


İstanbul Caddesi'ne 3 ayrı meydan yapılacak...

Cadde aksı üzerinde, ulaşım ve kentsel düzenleme kararları ile oluşturulmuş üç meydan tasarlanıyor: Ataköy yönünden gelen yolun cadde ile birleştiği Ziraat Meydanı önünde yer alan mekân, cephe aldığı üç ana yolun yayaların geçiş önceliği ve güvenliği için rampalarla yükseltilerek meydan özelliği kazanıyor. Burada üç adet brüt betondan oluşan ve merkezinden yüksek şiddetli ışık ile aydınlatma sağlayan bir heykel yer alacak. Mekânın dairesel formu özel kesim granit ile döşenecek.

Öneri ulaşım projesinde Carousel Alışveriş Merkezi'nin cephe aldığı Halit Ziya Uşaklıgil Sokağı'nın aksında bulunan alan, İstanbul Caddesi'ndeki trafiği iki farklı yöne ayıracak. Konumu ile bir odak noktası durumundaki bu alanın tasarımında, odaklanmayı vurgulayacak dairesel bir form kullanılacak. Refüjün odağında tüm noktalardan algılanabilen bir heykel tasarlanıyor. Bronz ayaklar üzerine oturan bir küpten oluşan heykelin dört yüzeyinde Atatürk'ün dört özlü sözü yer alacak.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'ndan başlayan ve Ebuzziya Caddesi'nden devam eden bölgenin en yoğun yaya akışının İstanbul Caddesi ile kesiştiği alan, tasarım kriterleri ve mevcut yönetmelik ışığında yeniden tasarlanıyor.

İstanbul Caddesi üzerindeki yaya geçidi, yayaların kaldırımla aynı kottan öncelikli olarak karşıya geçmeleri için cadde kotundan yüzde 10 eğimli rampa ile yükseltiliyor. Rampalar taşıtlara zarar vermeyecek ve yayalara geçiş sağlayacak şekilde yapılıyor. Ebuzziya Meydanı'nda ise acil girişler için kalkıp inebilen bariyerler kullanılacak.

Caddeye "Fıskiyeli Havuzlar...

Araç girişini engellemek için 1.5 metre aralıkla yerleştirilecek bariyerler, alüminyum karışımlı paslanmaz çelik malzemeden yapılacak ve kendinden aydınlatmalı olacak.

Mekanın odak noktası niteliğini vurgulamak için tüm cadde boyunca kullanılan formdan farklı olarak eğrisel bir form tasarlandı ve tüm tasarım öğeleri bu formu destekler şekilde düşünüldü.

Zemin kaplamasında granit paket taş ve özel kesim granit taş kullanılacak, bitkilendirme geometrik forma uygun yapılacak. Yayaları yönlendirmek için içinde aydınlatma elemanının bulunduğu, üzeri çelik ızgara ile örtülü fıskiyeli küçük havuzlar yapılıyor.

Alanda yaya sirkülasyonunu yönlendirmek ve mekânsal farklılığı vurgulamak için yerden aydınlatma kullanılacak. Aydınlatma elemanı 20 santimetre çapında çelik korunumlu malzemeden imal edilecek ve halojen lamba içerecek.


http://www.yapi.com.tr/haberler/bakirkoye-prestij-caddesi-_9567.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!