Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Barış Akarsu Gitti, Köprülü Kavşak Geldi

Rock şarkıcısı Barış Akarsu’nun ölümünden sonra açılan davada Karayolları ‘kusursuz’ bulunmuştu. Akarsu’nun ölümünden bir yıl sonra, yıllardır şikâyetlere konu olan ‘kusursuz’ kavşağın köprülü kavşak haline getirilmesine karar verildi.

Radikal Gazetesi
Barış Akarsu Gitti, Köprülü Kavşak Geldi

Rock şarkıcısı Barış Akarsu’nun öldüğü Torba Kavşağı, Akarsu’nun ölümünden bir yıl sonra 2 milyon YTL harcanarak köprülü kavşak haline getiriliyor.
Bodrum’a 4 kilometre uzaklıktaki kavşağın, köprülü kavşak olarak düzenlenmesi için Vali Ahmet Altıparmak’ın girişimleriyle çalışmalara başlandı. Karayolları İzmir 2’nci Bölge Müdürü Erol Altun, kavşak düzenlemesinin yakınlarında bulunan 200 yıllık tescilli Develi Sarnıcı nedeniyle bugüne kadar yapılamadığını, çünkü Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay alınamadığını söyledi. Altun “Sayın valimiz bizi ziyaret ederek durumun aciliyetini ve önemini anlattı. Biz de üç ayrı tip proje hazırlayarak kurula sunduk. Kurulun projeyi onaylamasının hemen ardından inşaata başlayıp 2 milyon YTL’ye mal olacak projeyi en kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.

'Geç de olsa sevindirivici" 

Barış Akarsu’nun babası, Selahattin Akarsu ise buruk: “Torba Kavşağı köprülü kavşak olsaydı bugün Barış ve arkadaşı yaşıyor olacaktı. Beş yıl önce kavşağın yapımına gerek görmeyen kurumlar onca can yitirildikten sonra izin veriyorlar. Yine de yanlıştan dönüldüğü için sevinçliyim. Ama kavşağı görmeden buna inanmayacağım. Sevgide, barışta ve kardeşlikte dünya birincisi olacağımız yerde trafik teröründe Avrupa birincisi olduk.”

Barış Akarsu, 29 Haziran 2007’de Torba Kavşağı’nda bir kamyonetle çarpışmıştı. Kazada arkadaşları Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman ölmüş, ağır yaralanan Akarsu yoğun bakımda beş gün kaldıktan sonra hayatını yitirmişti. Kazanın ardından Torba Kavşağı’nın adı ‘Torba Barış Kavşağı’ olarak değiştirilmişti.

Torba Kavşağı 2004-2006 arasında sinyalizasyonla çalışıyordu. 2006 yılında sinyalizasyon kaldırıldı. Ancak kavşakta sıkça kaza olmaya başlayınca, dönemin valisi Temel Koçaklar, 2006’da kavşağa sinyalizasyon yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne iki yazı gönderdi. Karayolları kavşakta araçların hız kesmesi için yola kesik şeritler çizildiği bu nedenle de trafik lambasına ihtiyaç olmadığını öne sürdü. Akarsu’nun ölümünden sonra açılan davada, kazanın sürücüden kaynaklandığı karar verildi, Karayolları kusursuz bulundu. Kamyonet sürücüsü beş yıl hapis cezası aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baris-akarsu-gitti-koprulu-kavsak-geldi_63653.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!