Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Heykel-Garaj Tramway Hattı...

Belediye Başkanından ''Yerli Tramvay'' Mesajı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte 2009'da başlayan yerli tramvay üretimi konusunda 14 yıl önce harekete geçtiklerini fakat buna bir türlü cesaret edilemediğini bildirdi.

yapi.com.tr / AA
Belediye Başkanından ''Yerli Tramvay'' Mesajı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Altepe, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresindeki (BUSKİ) başkanlık makamındaki görüşmede, yerli tramvay üretimi konusunda 1998'de dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile görüştüklerini söyledi.

Yerli tramvay üretiminin Bursa'da gerçekleştirilmesi için Gürtuna'yı ikna etmeye çalıştıklarını fakat bunda başarılı olamadıklarını dile getiren Altepe, ''Biz burada fabrika da yer de tutmuştuk. 'Biz bu araçları Türkiye'de yaparız, bu işi başlatalım' dedik. İlk etapta karoser ağırlıklı başlayacaktık, daha sonra iş aşama aşama gelişecekti. Ama bir türlü cesaret edemediler'' dedi.

Bu iş için göreve gelir gelmez çalışmalara başladıklarını anlatan Recep Altepe, 2009'da üretim için start verdiklerini, yerli tramvay üretiminin kendi dönemlerine nasip olduğunu bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 490 milyon dolarlık yeni vagon alımı yapıldığını belirten Altepe, şunları kaydetti:

''110 tane vagon aldılar. Nereden bakarsanız bakın, bu işin satıcı firma tarafından geliri çok yüksektir. Sadece bir parti mal için geçerlidir bu olay. Bizim vagonlarımızın satışı sonrasında paranın ülkede kalması var. Yurt dışı satışlarda ise döviz girdisi var. Bu işin başlatılması için bir irade gerekliydi ve biz de bu iradeyi ortaya koymuş olduk. Çok iyi bir örnek teşkil ettik.''

İbrahim Mart ise yerli tramvay projesinin Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayarak, yerli tramvay üretiminde izlenen yol haritasının, yerli otomobil üretimi için de örnek olabileceğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: kurum ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-baskanindan-yerli-tramvay-mesaji-_90804.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!