Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Belediyeler Çevreye Karşı Duyarlı Değil'

İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, yerel yönetimlerin, atıkların bertarafı ve çöp döküm alanları ile ilgili yeterli çalışma yapmadığını iddia etti. Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin hakkında atık ve çöpleri gelişigüzel attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını, 6 ay hapse mahkum olduğunu hatırlatan Tatar, kurum olarak her

Yeni Asır Gazetesi
'Belediyeler Çevreye Karşı Duyarlı Değil'

İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, yerel yönetimlerin, atıkların bertarafı ve çöp döküm alanları ile ilgili yeterli çalışma yapmadığını iddia etti. Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin hakkında atık ve çöpleri gelişigüzel attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını, 6 ay hapse mahkum olduğunu hatırlatan Tatar, kurum olarak her zaman iyi niyetle yaklaştıklarını, ancak yerel yönetimlerden yeterli duyarlılığı görmediklerini söyledi. İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Tatar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da yanlış bilgilendirildiğini iddia etti.

Toplamı 3 bin TL

Kocaoğlu'nun, arıtma tesisleri bitmediği için İl Çevre Müdürlüğü'nün ceza kestiği yönündeki açıklamalarının doğru olmadığını belirten Tatar, şunları söyledi: "Ceza kesilmedi. Bakanlıktan, konuyla ilgili yazı geldi ve biz de belediye bürokratlarını uyardık. Başkan Kocaoğlu, üç arıtma için 20'şer bin TL ceza kesildiğini söyledi. Başkanı yanlış bilgilendiriyorlar. Kaldı ki tesis başına ceza miktarı 20 bin değil, toplamı 3 bin TL'dir."

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Manisa Kavşağın'da yaşanan ölümcül kazalarla ilgili önlem alınması yönündeki sözlerini cevaplandırdı. Altun, bölgeye bir kaçış rampası yapacaklarını açıkladı. Uyarı levhalarını koyduklarını, yolu üç şeritli hale getirdiklerini anlatan Altun, Belkahve'de kamyonların denetimi için bir yer hazırlığı içinde olduklarını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeler-cevreye-karsi-duyarli-degil_73222.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!