Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bereket Enerji'den 500 Milyon Dolarlık Yatırım

Türkiye'de finansmanını ve riskini üstlenerek hidroelektrik santralı kuran ilk özel sektör firması unvanına sahip olan Denizlili Bereket Enerji yeni bir yatırıma hazırlanıyor. Bereket Enerji, Adana'da Seyhan Nehri üzerine kuracağı 300 megavatlık santral için yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yapacak. Bereket Enerji'nin bu santralla birlikte

Yeni Asır Gazetesi
2 Bereket Enerji'den 500 Milyon Dolarlık Yatırım

Türkiye'de finansmanını ve riskini üstlenerek hidroelektrik santralı kuran ilk özel sektör firması unvanına sahip olan Denizlili Bereket Enerji yeni bir yatırıma hazırlanıyor. Bereket Enerji, Adana'da Seyhan Nehri üzerine kuracağı 300 megavatlık santral için yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yapacak. Bereket Enerji'nin bu santralla birlikte üretimi 700 megavata çıkacak. Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Adana'da kurmayı planladıkları santralın inşaatına başladıklarını söyledi.

700 megavat

Saldanlı, santralın ikinci bölümünün 3, üçüncü bölümünün ise 4 yıl sonra devreye gireceğini belirterek, "Adana, Sivas ve Giresun'da çalışmalarımız sürüyor. Muğla'da 6, Denizli'de 3 santralımızın yanısıra Sivas'taki santralımız da çalışır durumda. Giresun'da ise önümüzdeki dönemlerde 2 santralımız devreye girecek. Devam eden projelerimizle beraber Türkiye'de toplam 700 megavatlık güce ulaşacağız" dedi. Türkiye'nin sahip olduğu doğal kaynakları kullanarak elektrik ürettiklerini belirten Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, rüzgar santralı çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Dört rüzgar santralımızın projeleri hazırlanıyor. Lisanslarını aldık. Bu santrallarda ise 400 megavatlık enerji üreteceğiz" diye konuştu.

Sosyal sorumluluk

Bereket Enerji'ye bağlı Aydın, Denizli, Muğla Elektirk Dağıtım A.Ş'nin i(AYDEM-EDAŞ) Denizli'ye bir lise kazandırmak için protokol imzaladığını belirten Saldanlı, "Denizli'nin Sevindik mahallesine 32 derslikli AYDEM Lisesi'ni yaptıracak AYDEM EDAŞ, 3 milyon 500 bin TL'ye mal olacak okulun, 2 milyon 200 bin TL'sini karşılayacak" dedi.

Vali Yavuz Erkmen de, 2009 yılında hayırseverlerle yaptıkları okul protokolleri ile toplam 181 derslik ve 13 milyon TL'lik bir yatırıma ulaştıklarını belirterek, "AYDEM-EDAŞ, kentin ekonomik gelişimine katkı verirken, sosyal ve kültürel konularda da bizlere destek oluyorlar. Bir taraftan kurumların kendi görevlerini yapması bir taraftan da sosyal sorumluluk kapsamında bulundukları yöreye bu tip hizmetler sunmaları takdir edilecek olaylardır" diye konuştu.

Gelecek yıl içinde bitecek

AYDEM-EDAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, "Kurumumuzun kazancı arttıkça, eğitime olan katkımız da artacaktır" dedi. AYDEM Lisesi'nin gelecek yılki eğitim programına yetiştirilmesinin planlandığı öğrenilirken, 3 milyon 500 bin TL'ye mal olacak 32 derslikli okulun, 2 milyon 200 bin TL'sini AYDEM karşılayacak.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/bereket-enerjiden-500-milyon-dolarlik-yatirim_72922.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • çok güzel çalıyorlar, herşeyleri güzel insanları dahil, ama disiplin benim için önce gelir. allah devamını getirsin, bizede iş imkanı sunsun. teşekürler bereket enerji YANITLA
  • bereket enerji türkiyede enerji sektörünü ülkemize başarılı kaliteli sağlıklı büyük projelere imza atmıştır. projelerinin devamını başarılarının daim olması dileklerimle BEREKET ENERJİNİN BÜTÜN EMEK VERENLERİNE TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR TUNÇ İNŞ YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!