Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bin 500 Yıllık Sarnıç Restore Edilecek

İstanbul'un en eski yapılarından Sultan-ahmet'teki Yerebatan Sarnıcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek. Bizans döneminde sarayın su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılan, günümüzde ise milyonlarca ziyaretçinin akınına uğrayan bin 500 yıllık sarnıç, ilk kez tadilat geçirecek.

Zaman Gazetesi
1 Bin 500 Yıllık Sarnıç Restore Edilecek

İstanbul'un en eski yapılarından Sultanahmet'teki Yerebatan Sarnıcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek. Bizans döneminde sarayın su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılan, günümüzde ise milyonlarca ziyaretçinin akınına uğrayan bin 500 yıllık sarnıç, ilk kez tadilat geçirecek.

Bizans İmparatoru Justinyen tarafından MS 542 yılında yaptırılan dünyanın en eski sur sarnıcı Yerebatan, 1987 yılında temizlenerek ziyarete açıldı. Sarnıç için 2008'de alınan ilk restorasyon kararının ardından yapılan çalışmalarda sona gelindi. Kültür AŞ'nin işletmesini yaptığı sarnıç, 2005 yılında tarihi eser olarak tescil edildi. 2008 yılında koruma altına alınan sarnıç için Tarihi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından Belediye Meclisi'ne başvuru yapıldı. Kültür varlığının yeniden ihyası için gerekli rölyeve, restitüsyon, restorasyon, inşaat, makine, elektrik mühendisliği ve zemin etüdü projelerinin müdürlükçe elde edilmesi amacıyla bütçe sağlanması için hazırlanan rapor oybirliğiyle kabul edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bin-500-yillik-sarnic-restore-edilecek_85865.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Dünyada eşi olmayan bir anıtsal su yapısı, haber çok güzel, bir de tarihi doğru yazılsa 500 yıl yerine 1500, saygılarımla YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!