Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum'da AB'ye Uyum Masası

Bodrum Belediyesi bünyesinde, ilçenin Avrupa Birliği’nin hibe niteliğindeki fonlarından yararlanabilmesi için gerekli araştırmaları yapacak "Uyum Masası" kuruldu.

Hürriyet Gazetesi
Bodrum'da AB'ye Uyum Masası

Bodrum Belediyesi bünyesinde, ilçenin Avrupa Birliği’nin hibe niteliğindeki fonlarından yararlanabilmesi için gerekli araştırmaları yapacak "Uyum Masası" kuruldu.

Bodrum Belediyesi’nde, Avrupa Birliği’nin hibe niteliğindeki fonlarından yararlanılması için ilçeye kaynak yaratacak araştırmaları yapacak, Avrupa Birliği Uyum Masası kuruldu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon (DP), "Bodrum, AB fonlarından yararlanma konusunda bugüne kadar başarılı olamadı. Bodrum Belediyesi’ne kurulan yeni birim ile, açılan fonları takip ederek Bodrum’a kaynak yaratmayı hedefliyoruz" dedi. Kocadon, Türkiye’nin İstanbul’dan sonra dünyaya açılan ikinci kapısı olarak değerlendirdiği Bodrum’un altyapı, üstyapı, eğitim, istihdam gibi pek çok konuda eksikleri bulunduğunu, AB’nin karşılıksız verdiği fonlardan habersiz yaşamanın da ilçenin bir ayıbı olduğunu belirtti.

Kalite artacak

Kocadon, "Kurduğumuz AB’ye Uyum Masası, sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı projelerin Avrupa’dan fon bulmasına ve mevcut fonlardan da Bodrum’un yararlandırılmasına olanak sağlayacak. Bodrum’un artık beklemeye vakti yok. Avrupalı Bodrum yapısı kurmakta bu masanın çok önemli olacağına inanıyorum. Türkiye’nin Yunanistan’a en yakın noktası konumuyla kültürel, sanatsal ve ticari anlamda stratejik bir öneme de sahip olan Bodrum, özellikle Türkiye ile Yunanistan arasında kültürel bir köprü oluşturuyor. Pek çok kültürel değeri ortak yaşayan iki halk arasındaki yakınlaşma, gerek eğitim altyapısı ve gerekse maddi imkansızlıklardan dolayı istenilen düzeye erişemezken, bu birimin kurulması Bodrum’daki yaşam kalitesine ciddi bir ivme kazandıracak. Yenilenebilir enerji kaynakları yaratabilmek ve bu kaynaklardan üst ölçüde faydalanmak için AB’ye Uyum Masası, fon çalışmaları yapacak. Bodrum’un AB ülkeleri gözünde bir marka olarak tanınması ve tescil edilmesi de masanın görevleri arasında olacak" diye konuştu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrumda-abye-uyum-masasi_70993.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!