Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bolu Tüneli 2007'ye Kaldı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bolu Dağı Tüneli İstanbul-Ankara yönünün 10 gün içinde açılışa hazır olacağını belirtirken, “Tünelin bir yanını bitirdik, öbürünü bitirmeden açabiliriz ama ikisini de bitirelim açalım diye düşünüyoruz” dedi.

Star Gazetesi



ayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bolu Dağı Tüneli İstanbul-Ankara yönünün 10 gün içinde açılışa hazır olacağını belirtirken, “Tünelin bir yanını bitirdik, öbürünü bitirmeden açabiliriz ama ikisini de bitirelim açalım diye düşünüyoruz” dedi.Özak, tünelde bir takım sensörler bulunacağını ifade ederek, “Kar yağdığında, buz oluştuğunda bu sensörler, otomatik olarak buzları eritecek. Onun için de ihale ve yapımını bekliyoruz ki tam sağlama alalım” şeklinde konuştu.

Özak, bu nedenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ya yolun bir bölümünü bu ay sonu, Ocak başı gibi ya da tümünü Nisan-Mayıs ayında açmayı düşündüklerini söyledi.

Karadeniz Sahil Yolu
Özak, 544 kilometre uzunluğundaki Karadeniz Sahil Yolu konusunda bilgi verirken de, Tirebolu ve Araklı tünelleri ile Giresun'daki viyadük hariç 536 kilometrelik bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.Şu anda “müthiş bir çalışma” yürütüldüğünü dile getiren Özak, “Sayın Başbakan'ın tespit edeceği bir günde, Samsun'dan girip Sarp'a kadar otobüsle gideceğiz ya da başka bir modelle açacağız inşallah” dedi. Bakan Özak, açılışın, bütçe yoğunluğu nedeniyle 2007 yılı başında gerçekleştirileceğini bildirdi.

3. Köprü Güzergahı 2007 Başında Belirlenecek

Özak ayrıca, boğaza 3. köprü ile ilgili ihalenin 2007 yılında yapılacağını belirtti. Güzergahı, 2006'da belirlemeyi amaçladıklarını ancak bunun gerçekleşemediğini ifade eden Özak, 2007'nin ilk aylarında tespitin yapılacağını söyledi.

Daha sonra ihale aşamasına geçileceğini kaydeden Özak, “Projeye çok fazla talep var. Dünyanın en önemli firmaları, ki bunlar arasında İtalyanlar, Fransızlar, Çinliler, İngilizler var, Türk ortaklarıyla birlikte bu işe talipler” dedi

Bakan Özak, yap-işlet-devret modeli uygulanacak projenin, başladıktan sonra 4 yıl içinde tamamlanacağını kaydetti.



http://www.yapi.com.tr/haberler/bolu-tuneli-2007ye-kaldi_50169.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!