Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Borçelik Kapasitesini Yüzde 60 Artıracak

180 milyon dolar yatırımla üçüncü galvaniz hattını kuracak olan Borçelik toplam haddeleme kapasitesini yüzde 60 artıracak.

Radikal Gazetesi



80 milyon dolar yatırımla üçüncü galvaniz hattını kuracak olan Borçelik toplam haddeleme kapasitesini yüzde 60 artıracak.

Borçelik, 180 milyon dolarlık yatırımla üçüncü galvaniz hattını kuracak. Borçelik'ten yapılan açıklamada, toplam haddeleme kapasitesini yüzde 60'lık bir artışla 1 milyon tondan 1,6 milyon tona çıkartma kararı alan şirketin, 180 milyon dolara mal olacak yatırımla Türkiye'nin en modern ve en yüksek üretim kapasitesine sahip galvanizli çelik sac üreticisi olacağı vurgulandı. Borusan, Arcelor ve Erdemir üyelerinden oluşan Borçelik Yönetim Kurulu'nun ortak kararıyla yapılacak üçüncü galvaniz hattıyla üretilecek ürünlerin hızla büyüyen otomotiv sektörünün önemli ihtiyacını gidereceği kaydedildi.

Otomotive hizmet

Borusan Holding Üst Yöneticisi Agah Uğur, söz konusu yatırımın Borusan ve Arcelor'un Türkiye'de hem yassı çelik üretiminde hem de servis merkezlerinin yaygınlaştırılmasında birlikte büyüme kararlılığının ifadesi olduğunu belirtti. Borçelik Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Mehmet Betil ise, hızla büyüyen otomotiv sektöründe gelecek dönemde 850 bin tonluk galvanizli sac ihtiyacı olacağını tahmin ettiklerini, bu yeni tesisle otomotiv sektörünün yanı sıra diğer sektörlere de daha rahat hizmet verme imkânı bulacaklarını kaydetti. Betil, 2008'in ikinci yarısında devreye alınacak yatırımla Borçelik'in 900 bin ton galvanizli sac ve 700 bin ton soğuk sac üretebilleceğine işaret etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/borcelik-kapasitesini-yuzde-60-artiracak_47495.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!