Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Borlu Çimento Üretimi Projesiyle İlgili Çalışmalarımız Sürüyor''

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, Kütahya'nın Emet ilçesindeki Borik Asit Fabrikasında ikinci ünitenin dün hizmete girdiğini belirterek, 2014 yılında hizmete almayı planladıkları üçüncü ünitenin yılda 500 bin ton üretim kapasitesine sahip olacağını bildirdi.

yapi.com.tr / AA



Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, Kütahya'nın Emet ilçesindeki Borik Asit Fabrikasında ikinci ünitenin dün hizmete girdiğini belirterek, 2014 yılında hizmete almayı planladıkları üçüncü ünitenin yılda 500 bin ton üretim kapasitesine sahip olacağını bildirdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003'te faaliyete başlayan ilk ünitenin ve dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış töreni kapsamında açılan ikinci ünitenin yıllık üretim kapasitelerinin 100'er bin ton olduğunu ifade etti.

116 kişi istihdam edilen ve yapımına yaklaşık 58 bin dolar harcanan ikinci üniteyi, yurt içi ve yurt dışından gelen taleplere ilk ünitenin cevap verememesi üzerine inşa ettiklerini dile getiren Yılmaz, Emet'teki Borik Asit Fabrikasının bu alanda dünyanın en modern fabrikası olduğunu söyledi.

Artan talepler için ikinci ünitenin de yeterli gelmeyeceğini anlatan Yılmaz, ''Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü olarak artan talepleri karşılayabilmek amacıyla üç yeni yatırım projesi hazırladık. Bu, Emet ilçesine üç yeni fabrika daha yapılacağı anlamına geliyor'' dedi.

Yılmaz, 2014 yılında hizmete almayı planladıkları borik asit fabrikasının üçüncü ünitesinin yılda 500 bin ton üretim kapasitesine sahip olacağını söyleyerek, bu yılın sonuna kadar proje işlemlerini tamamlayıp ihaleyi gelecek yıl yapmayı hedeflediklerini anlattı.

Bunun yanında çok amaçlı borik asit tesisi ve kükürtten sülfürik asit üretilecek tesis de yapmayı amaçladıklarını bildiren Yılmaz, bunları yıllık 500 bin ton üretim kapasitesiyle 2014'te faaliyete geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Yılmaz, bor kimyasalları kapasitesi ve üretimini her geçen gün artırdıklarına işaret ederek, ''Borlu çimento üretimi projesiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda her türlü teknik hazırlığımızı yapıyoruz. Bunun özel sektörce benimsenmesi üzerine borlu çimento fabrikası yapımı da yakın tarihte uygulanır hale gelecek'' diye konuştu.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/borlu-cimento-uretimi-projesiyle-ilgili-calismalarimiz-suruyor_87299.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!