Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boyner 2011'de Erbil'de Mağaza Açmayı Planlıyor

2010'u yüzde 20 ciro artışıyla tamamlamayı planladıklarını belirten Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz, net kârın ise 2009'un çok üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Referans Gazetesi
Boyner 2011'de Erbil'de Mağaza Açmayı Planlıyor

010'u yüzde 20 ciro artışıyla tamamlamayı planladıklarını belirten Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz, net kârın ise 2009'un çok üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Boyner Mağazacılık, 2009'u 18 katlık artışla 7.3 milyon lira net kâr, yüzde 5,7'lik artışla 482.7 milyon TL ciro ile tamamladı.

Geçen yıl net kârdaki artışın, satışların çok üzerinde gerçekleşmesinin nedeninin faiz oranları başta olmak üzere finansman maliyetlerindeki düşüş ile uygulanan diğer tasarruf tedbirleri olduğunu ifade eden Karadeniz, 2010 yılına yönelik yüksek kâr beklentisinde de geçen yılın son çeyreğinde yapılan "garantili lisans geliri" anlaşmalarının etkili olduğunu söyledi. Karadeniz, "Özel markalar daha yüksek kâr marjı yaratan ürünler. Özel markaları geliştirme stratejisi oluşturduk. Bu sayede pazarda farklılaşma yaratmak ve brüt kârı artırmayı amaçlıyoruz" dedi. Şirket, 2009'un son çeyreğinde bünyesine aldığı Beymen Business, Beymen Club, B Beymen ve Beymen Studio markaları ile Warner Bros. ve Mattel (Barbie) ile lisans anlaşmaları yapmıştı.
 
Yeni mağazalar açılacak

Ekonomideki iyileşmeyle birlikte bu yıl indirim kampanyalarına daha az yöneleceklerini belirten Karadeniz, bunun da kârlılığa önemli katkı yapacağını söyledi. Bu yıl için yaklaşık 9 milyon dolarlık yatırım bütçesi ayırdıklarını kaydeden Karadeniz, gelecek proje tekliflerine bağlı olarak bu miktarın daha da artabileceğini söyledi. Bu yıl için ayrılan yatırım bütçesinin büyük bir kısmını yeni mağaza açılışlarına yönlendireceklerine dikkat çeken Karadeniz, "Nisan ayında İstanbul Ataköy Konakları'nda 2, Yenibosna Starcity AVM'de ise 1 olmak üzere 3 mağaza açacağız. Ağustos ayında ise İskenderun ve Samsun'da mağaza açmayı planlıyoruz. Özellikle İskenderun mağazamız, Suriye ile vizenin kaldırılmasının ardından Arap turistleri hedef alıyor. Yıl sonuna kadar ise en az bu kadar daha mağaza açılışı olur" dedi. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yanı sıra komşu ülkelerde de mağazalaşma stratejisi izleyeceklerini ifade eden Karadeniz, "Burada stratejimiz yerel bir ortakla çalışmak olacak. Bu, bayilik vermek veya ortaklık şeklinde olabilir. Öncelikle 2011 içinde Kuzey Irak Erbil'de bir mağaza açmayı planlıyoruz. Ayrıca Azerbaycan, Türki cumhuriyetler ve Körfez ülkelerinden gelen proje teklifleri var, bunları değerlendiriyoruz" diye konuştu.
 
Drugstore işine girecek

Boyner olarak önümüzdeki dönemde "department store" konsepti içinde yeni alanlara girebileceklerini söyleyen Karadeniz, uzmanlaşma gerektiği için elektronik ve gıda kategorilerine girmeyeceklerini ancak kırtasiye ve ilgili yasanın çıkması halinde drugstore (reçetesiz ilaç satışı) alanına girebileceklerini söyledi. Karadeniz, "Reçetesiz ilaçların marketlerde satılmasına yönelik yasa çıkarsa yeni bir alan olarak drugstore kategorisine girmeyi düşünebiliriz. Uzun vadede kırtasiye alanını da düşünebiliriz" dedi.

Son dönemde özellikle yabancı yatırımcıların Boyner Mağazacılık hisselerine yönelik ilgisinin yeniden canlandığına da işaret eden Karadeniz, "Hisseden çıkan yabancı yatırımcılar geri dönüyor. Krizde risk almayı istemeyen yatırımcının güveni yeniden gelmeye başladı. Yabancılar yeniden hisseye giriyor. Ama yabancıların yanı sıra yerli yatırımcının da alımı var" dedi. Boyner Mağazacılık hisseleri mart başından itibaren yüzde 70 değer kazandı. Hisselerinin yüzde 30,05'i Fennella SARL, yüzde 21,83'ü Boyner Holding, yüzde 8,15'i Altınyıldız Mensucat'a ait olan Boyner Mağazacılık'ın yüzde 39,9 hissesi ise halka açık bulunuyor. (Reuters)

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/boyner-2011de-erbilde-magaza-acmayi-planliyor_78063.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!