Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BP'den İtiraf: Patlama İhtimaline Karşı Yeterince Hazırlıklı Değildik

İngiliz petrol şirketi BP’nin genel müdürü Tony M. Hayward, Meksika Körfezi’nde petrol platformunun batması gibi bir soruna yeterince hazır olmadıklarını itiraf etti. Hayward, İngiliz Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, sorunla mücadele için gerekli teçhizata sahip olmadıklarını açıkladı.

Radikal Gazetesi
BP'den İtiraf: Patlama İhtimaline Karşı Yeterince Hazırlıklı Değildik

İngiliz petrol şirketi BP’nin genel müdürü Tony M. Hayward, Meksika Körfezi’nde petrol platformunun batması gibi bir soruna yeterince hazır olmadıklarını itiraf etti.

Hayward, İngiliz Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, sorunla mücadele için gerekli teçhizata sahip olmadıklarını açıkladı. Platformdan sızan petrolün kıyıları çok fazla kirletmesinin engellenmesi konusunda başarılı olduklarını söyleyen Hayward, sızıntı ihtimaline karşı hazırlıklarının olmaması konusunda şirkete haklı eleştiriler yapıldığını, platformda patlama meydana gelme ihtimalinin milyonda bir olduğunu ancak bu riskin milyarda ya da katrilyonda 1’e indirilmesi gerektiğini söyledi.

‘Ne yaptıklarını bilmiyorlar’

Öte yandan ‘Avatar’ filminin yönetmeni ve derin deniz kaşifi James Cameron da BP’nin, Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısının durdurulması konusunda yaptığı teklifi reddettiğini söyledi. Ünlü yönetmen Cameron, bir konferanstaki konuşmasında, “Son haftalarda herkes gibi, artan bir dehşet ve üzüntüyle körfezde olanları izledim ve bu eblehlerin ne yaptıklarını bilmediğini gördüm” diye konuştu. Ancak Cameron ‘bu eblehler’le kimleri kastettiğine herhangi bir açıklama getirmedi.

Hükümete ve BP’ye sızıntıyı durdurma çalışmalarında yardım teklif ettiğini belirten James Cameron, teklifinin İngiliz enerji devi tarafından ‘nazikçe’ geri çevrildiğini söyledi.

Titanic filminin de yönetmeni olan Cameron, daha önce robot denizaltılarla çalışmıştı. Cameron aynı zamanda denizaltı film çekiminde uzman olarak görülüyor. Yönetmen; belgesel çekimlerinde, derin deniz denizaltı teçhizatı ve diğer bazı su altı okyanus teknolojisinin geliştirilmesine yardımcı olmuştu. Louisiana sahillerinin 80 kilometre açıklarındaki Deepwater Horizon platformunun 22 Nisan’da bir patlamayla batmasının ardından her gün denize 5 bin varil (800 bin litre) ham petrol sızıyor. (aa)


 

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/bpden-itiraf-patlama-ihtimaline-karsi-yeterince-hazirlikli-degildik_80033.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!