Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Arazilere Dikkat

İstanbul'un çevresindeki orman veya deniz manzaralı köylerdeki arazilerin değeri gün geçtikce artıyor. Ağva, Şile, Riva ve Çatalca gibi beldeler en fazla prim yapan bölgeler.

Takvim Gazetesi
1 Bu Arazilere Dikkat

stanbul'un çevresindeki orman veya deniz manzaralı köylerdeki arazilerin değeri gün geçtikce artıyor. Ağva, Şile, Riva ve Çatalca gibi beldeler en fazla prim yapan bölgeler.

İmar planı hazırlanıyor
İstanbul getiri ve gelişme potansiyeli açısından, dünyanın en popüler 27 metropolü arasında ilk sırada gösteriliyor. Bu da doğal olarak İstanbul ve çevresine ilgiyi artırıyor. Para dergisinin haberine göre, geçen yıl 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'yla İstanbul il sınırları 5 bin 286 kilometrekare genişletildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yeni bağlanan köy, mahalle ve mücavir alanların imar planlarını hızla hazırlıyor.

Beldeler daha pahalı
Ağva Şile, Riva, Ümraniye, Pendik, Sarıyer, Silivri, Bahçeşehir, Çatalca ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde arazi bulmak çok zor. Ama bu ilçelere bağlı belde ve köylerde hala çok sayıda satılık arazi var. Beldelerin hepsinde arazilerin çoğu imarlı. Beldelere bağlı köylerdeyse imarsız araziler daha fazla. Yeni turizm bölgesi ilan edilmesi beklenen Ağva ve Şile ile bu iki beldeye bağlı köylerde arazi fiyatları geçen yıla göre yüzde 50 arttı.

F1 pisti prim yaptırdı
Son yıllarda hızla gelişen Çekmeköy'de de fiyatlar yükseliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı ile F1 pistinin yakın olan Kurtköy ve Akfırat'ta ise arazi fiyatları neredeyse iki katına çıktı. Bu bölgelerde araziler dolarla satılıyor. İstanbul'un beldelerine bağlı köylerde, metrekaresi 4-5 YTL'den başlayıp 10-30 YTL'ye kadar çıkan arazi bulmak mümkün.

'Tam yatırım zamanı'
Realty World Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Büyükçetin, İstanbul'un çevre belde ve köylerinde hala bol arazi olduğunu belirterek, "Yakında oralar da çok değerlenecek. Yatırım yapılacaksa kesinlikle şimdiden yatırım yapmak doğru" dedi. Banko Gayrimenkul sahibi Bülent Pehlivan ise Çatalca bölgesinin prim yapacağını belirtti.

En çok prim yapan yerler
.....................................................M2 fiyatı
Ağva ............................................100-300 $
Şile ...............................................100-250 YTL
Ümraniye.....................................200-400 $
Pendik..........................................100-300 $
Sarıyer..........................................200-300$
Silivri............................................20-100 YTL
Bahçeşehir...................................50-150 $
Gaziosmanpaşa..........................110-400 YTL

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-arazilere-dikkat_46372.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • sayın yatırımcılar ağva özellikle şuayipli köyünde büyük yatırımcıların arazi topladıklarını artık herkes öğrenmiş bulunmaktadır bu köy çok kıymetleniceği için buralara yakın ve ağvaya yakın yerlere yatırım yapmanızı tavsiye ederim 2010 sonunda fiyatlar yukselıcek. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!