Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Candan: Atatürk'e Vefasızlık ve İhanet

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olduğu öne sürülen arazide geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçiliği binası inşaatının başlamasına tepki göstererek, "Bu satış Türkiye'ye ve onun kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılmış vefasızlık ve ihanettir" dedi.

yapi.com.tr
2 Candan: Atatürk'e Vefasızlık ve İhanet

DHA'nın haberine göre, Çankaya ilçesindeki Çukurambar Mahallesi'nde bulunan ve Atatürk Orman Çiftliği'ne (AOÇ) ait olduğu öne sürülen arazide geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı başladı.

Demokratik Kitle Örgütleri inşaatın önünde toplanarak bu duruma tepki gösterdi. 'ABD elini AOÇ'den çek' sloganları atan grup adına basın bildirisini okuyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi: "Bu satış Türkiye'ye ve onun kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılmış vefasızlık ve ihanettir. Bizler, bu ülkede cumhuriyeti özgürlük, demokrasi ve laiklik mücadelesi ile taçlandırmak için mücadele edenler olarak ülkemizin ve Atatürk Orman Çiftliği arazisinin hile ve hülle yoluyla ABD'ye satışını kabul etmiyoruz. Bugün buradaki varlığımız bu satışa karşı isyanımızın başlangıcıdır. Bu isyan büyüyecektir. Yaşam alanlarımızı daraltan, en değerli varlıklarımızı talan eden AK Parti hükümetine ve ABD Büyükelçiliği'ne Atatürk Orman Çiftliği topraklarından ellerini çekmelerini bir kez daha ifade ederken, hukuksal ve anayasanın bize verdiği her türlü meşru mücadeleyi örgütleyeceğimizi belirterek tüm vatandaşlarımızı mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz." Şube Başkanı Candan ayrıca 24 Ağustos'ta Ankara Adliyesi'ne giderek, "Atatürk Orman Çiftliği topraklarının ABD'ye satışıyla" ilgili Gazi Üniversitesi, TOKİ ve diğer yetkililerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/candan-ataturke-vefasizlik-ve-ihanet-_160936.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Atatürkü karalayan,iftira atanların sayısı giderek artıyor.Hayatı ülkesi için savaşlarla geçmiş tüm dünyanın saygı duyduğu bir lidere atılan iftiralar nankörlüktür.Aldığı maaşı malbarlıklarını abartıp bir kesime adeta din düşmanı para düşkünü gibi göstermek çok acıdır.Atamızın paraya arsaya ihtiyacımı vardı iftiralariniza maalesef inan bir kitle var.Atatürke sahip çıkmak ona saygı duymak puta tapmak değil anlayana YANITLA
  • Bu sessizlik üzücü ve ürkütücü.Atatürk'e saldırının sonu gelmiyor. Bütün değerlerimiz yerle bir ediliyor. Ülke çıkarlarını korumak için başa geçenlerden ;Ne yazık ki ,ülkemizin çıkarlarını değerlerini korumak zorundayız. Atatürk bu günleri gördüğü için; Gençliği Hitabe''yi bıraktı.Suyu ısınan kurbağa gibi alıştırılmaya YETER.!!! YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!