Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre Dostu OSB

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın talimatıyla Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) asfalt yol yapımı, çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları başladı. Kızılcıkdere köyü mevkindeki Kırklareli OSB'de 13 sanayi kuruluşunda halen bin 500 işçi istihdam edilirken, 15'e yakın fabrikada makine montaj ve plan aşamasında faaliyetlerini

yapi.com.tr / AA



Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın talimatıyla Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) asfalt yol yapımı, çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları başladı. Kızılcıkdere köyü mevkindeki Kırklareli OSB'de 13 sanayi kuruluşunda halen bin 500 işçi istihdam edilirken, 15'e yakın fabrikada makine montaj ve plan aşamasında faaliyetlerini sürdürüyor.

Vali Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OSB'nin yatırımcıya cazip hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

OSB'deki alt yapı çalışmalarının devam ettiğin ifade eden Yaman, ''Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından OSB'nin 2. etap inşaat alanına ait 30 metre genişliğindeki yolun 1 kilometrelik kısmının yapım çalışmalarına başlandı. Yol yapım çalışmaları 10 gün içerisinde bitirilerek, hizmete açılacak. Böylece yaklaşık 500 dekar sanayi parseli tahsise hazır hale gelerek yatırımcıların hizmetine sunulacak. Yatırımcıyı Kırklareli OSB'ye çekme çalışmaları ve yatırımcıların her türlü isteklerine yanıt verilecek çalışmalar devam ederken, OSB içerisindeki aydınlatma direklerine ait onarım çalışmaları bitirilerek, yolların gece aydınlatması da sağlandı'' dedi.

Kırklareli OSB'de asfalt yol çalışmaları devam ederken, İŞKUR ile yapılan proje kapsamında, İŞKUR'dan 20 personel temin edilerek yol refüjleri ve yeşil alanların temizlik, ıslah çalışmaları da başlatıldığını belirten Vali Yaman, şöyle devam etti:

''Temizlik ve ıslah çalışmalarının ardından Kırklareli OSB'de ağaçlandırma ve süs bitkisi dikimi çalışmaları yapılacak. Böylelikle Kırklareli OSB temiz ve yeşil alanları ile bir çok organize sanayi bölgesine örnek olacak. Kırklareli OSB'de yapılan bir çok çalışmanın yanı sıra güvenlik hizmetleri de düşünülerek, eylül ayı itibariyle özel bir güvenlik firmasına ihale edildi. İhale sonucunda, 24 saat 365 gün çalışma esasına göre güvenlik hizmeti verilmeye başlandı.''

Bu arada Vali Yaman'ın talimatıyla Kırklareli Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nce Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz ve Büyükkarıştıran beldelerindeki sanayi tesislerinin ıslahı da OSB kanunu çerçevesinde altyapı organizasyonunun yeniden yapılmasına ait çalışmalar başlatıldı.

İş adamları OSB'deki çalışmalardan memnun

Kırklareli OSB'de faaliyet gösteren Saray Bisküvi ve Gıda Sanayi AŞ Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Koyuncu, Vali Yaman'ın OSB ve kentin vizyonunu değiştirecek uygulamalara girmesinin memnunluk verici olduğunu belirtti.

Kırklareli OSB'deki yol yapımı ve diğer çalışmalar ile ilgili Vali Yaman'a teşekkür eden Koyuncu, ''İlk defa OSB'ye ve aynı zamanda şehre sahip çıkan bir valimiz var. OSB'de yolun yapıldığını görmek büyük bir sevinç ve gurur. Yurt dışından fabrikamıza iş adamları geliyor, eşimiz dostumuz geliyor. OSB ile ilgili bilgileri olumlu yönde veriyoruz ama OSB'yi gezdiği zaman hoş olmayan bir manzara ile karşılaşılıyordu. Bu işin devamını bekliyoruz. Valimizden, doğalgazı da istiyoruz'' dedi.

Ortadoğu'nun en büyük nanoteknoloji ar-ge ve üretim tesisinin sahibi NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın ise Vali Yaman'ın direktifleriyle OSB'de başlayan çalışmanın OSB'ye olan yatırımları hızlandıracağını ifade ederek, şunları kaydetti:

''OSB'deki problemlerin başında yol ulaşım geliyor. Vali Yaman bu olaya el koydu, minnettarız, gereğini yaptı. Burada ihracat yapanlar var. Bize dünyanın saygın firmaları geliyor. İş görüşmesi yapıyoruz. Geliyor bakıyor, Avrupa'nın en modern bir Ar-Ge merkezine giriyor, girerken geçtiği yollara baktığında iki zıt manzara ile karşılaşıyor. Bu illaki çözülmesi lazımdı. Buna mülki amirlerin el koyması gerekiyordu. Sağ olsun valimiz bu iradeyi ortaya koyarak OSB'de geniş çaplı bir çalışma başlattı. Bu haliyle bile bizim imajımızı kurtardı. Buranın en önemi eksikliği tamamlanmış olacak. Bitince güzel olacak. Bu benim için önemli bizim vizyon el bir yapımız var. Teknoloji firmasıyız, gelenimiz gidenimiz, üst kategori müşterilerimiz var.''

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-dostu-osb_89379.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!