Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre Dostu Yeşil Binalar

Gayrimenkul yatırım ve geliştirme uzmanı Redevco şirketi, Erzurum’daki yaşam alışkanlıklarını değiştirmeye hazırlanıyor. 32.000 metrekarelik kiralanabilir alanı ve 130 mağazasıyla Doğu Anadolu’nun en büyük ili olan Erzurum’un ilk alışveriş merkezi olacak Erzurum Alışveriş Merkezi, şehir merkezinde konutlaşmanın en yoğun olduğu bölgede inşa edildi.

Cumhuriyet Gazetesi
Çevre Dostu Yeşil Binalar

Gayrimenkul yatırım ve geliştirme uzmanı Redevco şirketi, Erzurum’daki yaşam alışkanlıklarını değiştirmeye hazırlanıyor. 32.000 metrekarelik kiralanabilir alanı ve 130 mağazasıyla Doğu Anadolu’nun en büyük ili olan Erzurum’un ilk alışveriş merkezi olacak Erzurum Alışveriş Merkezi, şehir merkezinde konutlaşmanın en yoğun olduğu bölgede inşa edildi.

Proje geliştirmede “yeşil bina” standartlarını ön planda tutan Redevco, Uluslararası Bina Geliştirme Standartı (1990’da İngiltere’de uygulanmaya başlanmıştı) BREEAM adı verilen Bina Araştırması, Kuruluş ve Çevresel Değerlendirme Metotu’nu tüm projelerinde uyguluyor. Yapıların arazi kullanımı, ekoloji, enerji kullanımı, su, inşaat materyalleri, sağlık, ulaşım, kirlilik ve yönetim anlamında tüm çevresel performanslarına değer katan BREEAM, yeşil yapıların oluşumunda ve Redevco’nun yatırımlarında önemli rol oynuyor.

Avrupa’nın en uzun ve doğal kayak pistine sahip olan Palandöken sayesinde kış turizminin giderek önem kazandığı ve arttığı Erzurum 2011’de gerçekleşecek olan Üniversite Kış Olimpiyatları’na da ev sahipliği yapacak. Bu organizasyon çerçevesinde yeni bir çehre kazanacak olan Erzurum, Erzurum Alışveriş Merkezi’yle de bögenin ilk ve en büyük hipermarketine ve ilk 8 salonlu sinema kompleksine de kavuşacak.

Çevre duyarlılığı

Redevco Türkiye’nin Genel Müdürü Patrick van Dooyeweert Hollandalı bir mimar. Redevco’nun çevre duyarlılığı politikasının ana ilkelerinden birine uygun olarak Erzurum Alışveriş Merkezi açıldıktan sonra binanın çevresel performansının sürekli iyileştirmesini garanti altına almak üzere “BREEAM in Use” sertifikası için ayrıca başvuracağını anlatıyor. “Erzurum Alışveriş Merkezi kendi enerjisini üretecek. Kojenerasyon ve apsorpsiyonlu soğutma gruplarının kullanımı yoluyla merkezi ısıtma, soğutma ve elektrik üretimini, Türkiye’deki alışveriş merkezlerinden metrekare başına daha az karbondioksit salınımıyla gerçekleştireceğiz. Bu sistemler enerji maliyetlerinin azalması için zaman içerisinde kiracılarımıza da yarar sağlayacak” diyor.

Van Dooyeweert’in dikkat çektiği noktalar arasında şunlar da var:

“Redevco, sürdürülebilirlik konusunu uzun süredir faaliyetlerinin önemli bir parçası olarak görüyor. Sorumlu bir geliştirici, mülk sahibi ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin kurucu üyesi olarak Redevco mevcut teknolojileri kullanarak alışveriş merkezlerinin enerji verimliliği konusunda çıtayı yükselten gelişmeler sağlamayı kendine görev biliyor. Böylelikle çevreye verilen zarar azaltılmakta ve kiracılar, kurumsal enerji faturalarının azalmasından zaman içinde de ayrıca faydalanabilme olanağını elde edecekler.

Bu amaç ve ‘yeşil bina’ tasarımını teşvik etme yaklaşımıyla Redevco tüm perakende gayrimenkul projelerinin BREEAM’a göre sertifikalandırılmasını ve yeni projeler geliştirirken BREEAM için gereken koşulları dikkate almayı hedefliyor.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-dostu-yesil-binalar_70833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!