Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çin, Önce Dünyadan Çeliği Çekti Şimdi de İhracatına Başlıyor

Uzmanlar Çin'in bu yıl 400 milyon tonluk çelik üretim miktarını aşabileceğini düşünüyor. Tahminlerin gerçekleşmesi halinde özellikle son iki yıldır dünyanın her bölgesinden çelik ithalatı yaparak fiyatları yükselten Çin 2007'den itibaren büyük miktarda çelik ihracatına başlayacak.

Sabah Gazetesi



ünyanın çeliğe olan iştahı hızla artıyor. Uluslararası Çelik Enstitüsü'nün (IISI) rakamlarına göre temmuzda tüm dünyada 103 milyon ton çelik üretildi. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 15'lik bir artışa işaret ediyor. Özellikle Çin'in üretimi ve tüketimi çelik fiyatlarını çok etkiliyor.

Uzmanlar Çin'in bu yıl 400 milyon tonluk çelik üretim miktarını aşabileceğini düşünüyor. Tahminlerin gerçekleşmesi halinde özellikle son iki yıldır dünyanın her bölgesinden çelik ithalatı yaparak fiyatları yükselten Çin 2007'den itibaren büyük miktarda çelik ihracatına başlayacak. Bu durum çelik fiyatlarını daha da düşürecek.

Öte yandan Çin'nin 1970 yılında uygulamaya başladığı tek çocuklu aile planlaması politikası yetkilileri kara kara düşündürmeye başladı. Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olan Çin, tek çocuklu aile yapısı yüzünden azalacak olan genç nüfusa çözüm arıyor. Çin'nin diğer ülkelere karşı en büyük avantajı olan ucuz işgücü bu nedenle tehlikeye giriyor. Azalacak olan genç nüfusun yerini yaşlı ve çalışamayan nüfusun alması, yetkilileri önümüzdeki 30 yıl içinde fabrikalarda çalışacak işçi bulma zorluğuna iteceğini belirtiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cin-once-dunyadan-celigi-cekti-simdi-de-ihracatina-basliyor_47853.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!