Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demir-Çelik, Alaplı'nın da Lokomotifi Olacak

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Çolakoğlu firması tarafından 1 milyon 500 bin dolarlık yatırımla kurulması girişiminde bulunulan demir-çelik fabrikasında bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının (ERDEMİR) kurulu bulunduğu Ereğli ilçesine 11 kilometre uzaklıktaki Alaplı'da da ekonomik ve istihdam alanında

yapi.com.tr / AA
Demir-Çelik, Alaplı'nın da Lokomotifi Olacak

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Çolakoğlu firması tarafından 1 milyon 500 bin dolarlık yatırımla kurulması girişiminde bulunulan demir-çelik fabrikasında bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının (ERDEMİR) kurulu bulunduğu Ereğli ilçesine 11 kilometre uzaklıktaki Alaplı'da da ekonomik ve istihdam alanında kalkınmanın demir-çelik sektörüyle olması hedefleniyor.

Çolakoğlu firmasının demir-çelik yatırımı amaçladığı bilgisini alan Vali Erdal Ata'nın girişimiyle bir süre önce ilçeye gelerek incelemeler yaptığı bildirilen şirket yetkililerinin, yatırım için Alaplı'da karar kılması ümit ediliyor.

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı, deniz kıyısında olması ve yatırama uygun arazisinin yanı sıra ERDEMİR'in bölgede bulunmasının sağladığı altyapı imkanlarının Alaplı'ya demir-çelik yatırımı için avantaj sağlaması bekleniyor.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Çolakoğlu firmasının Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer aldığını, ilçeye limanla birlikte demir-çelik fabrikası kurmak için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Yatırımın 1 milyon metrekareyi aşkın alanda gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini anlatan Çimenoğlu, şöyle konuştu:

''Kamulaştırma çalışmalarında sona gelinen Alaplı Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıların büyük ilgisini çekiyor. İlçemiz, deniz ve kara yolu açısından avantajlı konuma sahip. Kentin en hızlı büyüyen yerleşim alanlarından Alaplı'da, Çolakoğlu firmasının kurmasını istediğimiz demir-çelik fabrikası yatırımının maliyeti 1 milyon 500 bin dolar civarında. Böylece bin kişiye istihdam sağlanmış olunacak. Yan sanayilerle birlikte bu sayı iki katına çıkacak. Böyle büyük firmanın yatırımı, Alaplı'nın gelişimine ivme kazandıracak. Firma, demir-çelik fabrikasının yanında limanı da inşa etmek istiyor. Şirketin yatırımı hayata geçirebilmek için yönetim kurulu kararı almasını bekliyoruz. Eğer yatırım Alaplı'ya gelirse ilçemiz kısa zamanda çok büyüyecektir.''

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-celik-alaplinin-da-lokomotifi-olacak_86000.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!