Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demir Kafes için Yüksel Devrede

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, önceki gün Doğan Medya Center’ı (DMC) ziyaret etti. Hürriyet Ankara temsilcisi Metehan Demir ile biraraya gelen Yüksel, kentin en merak edilen konularından birisi olan Eskişehir yolunda demir kafes olarak adlandırılan yapıyla ilgili Başkan Melih Gökçek’le görüşeceğini söyledi.

Hürriyet Ankara
Demir Kafes için Yüksel Devrede

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, önceki gün Doğan Medya Center’ı (DMC) ziyaret etti. Hürriyet Ankara temsilcisi Metehan Demir ile biraraya gelen Yüksel, kentin en merak edilen konularından birisi olan Eskişehir yolunda demir kafes olarak adlandırılan yapıyla ilgili Başkan Melih Gökçek’le görüşeceğini söyledi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, önceki gün Doğan Medya Center’a (DMC) ziyarette bulundu. Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir’in yanı sıra Hürriyet Yazarı ve Referans Ankara Temsilcisi Erdal Sağlam, Kanal D Temsilcisi Erhan Karadağ, Hürriyet İdari Koordinatörü Barbaros Muratoğlu, Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer, CNN Ankara Haber Müdürü Hande Fırat ve Ankara Hürriyet Haber Koordinatörü Ateş Yalazan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Ankara’nın sorunları konuşuldu.

Vali Yüksel’in, “Halkla buluşmamızda en önemli aracı basındır ve görev sürem boyunca basın mensuplarına çalışmalarını kolaylaştıracak ne varsa yapılacaktır” diyerek başadığı görüşme samimi bir havada geçti.

Gökçek’le konuşacağım

Eskişehir Yolu üzerinde uzunca bir süredir atıl olarak bekleyen ve “demir kafes” olarak adlandırılan metal yığınıyla ilgili konunun açılması üzerine Vali Yüksel, “Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le koordinasyonumuz çok iyi. En az iki üç günde bir kendisiyle görüşüyoruz. Ankara Valisi olmadan önce de Ankara’ya geldiğimide bu yapıyı görüyordum. Zaten herkes görüyor. Şu anda tam durumu bilmiyorum ama bununla ilgili Melih Bey’le görüşürüm, konuşurum” dedi.

Esenboğa’ya çadır kurun

Ankara genelinde her noktaya giderek görev süresi boyunca verimli bir şekilde çalışmak için elinden geleni yapacağını belirten Yüksel, bir vatandaştan gelen ilginç bir mektubu da şöyle aktardı:

“Bir vatandaşımız yolladığı mektupa, ‘12 yıldır Polatlı’dayım. İlçemde açılışlarda ya da programlarda Vali görmek istiyorum. Siz de eğer Esenboğa Havaalanı’na gidip gelecekseniz, oraya bir çadır kurun, gidiş gelişiniz kolay olsun’ yazmış. Espriyle karışık sitem etmiş. Bizi yanında görmek istiyor biz de yanlarında olacağız.”

Balçova örneği

Ankara’daki turizm çıtasının yükselmesi için yoğun çalışmalarda bulunduklarını ve kanaat önderleri ile girişimcileri bir araya getireceklerini belirten Vali Yüksel sözlerine şöyle devam etti:

“Ankara’nın yeraltı zenginlikleri içerisinde yer alan termal kaplıcaları daha verimli kullanılmalı. Dünyada sağlık turizmi çok önemli bir endüstriye dönüştü. Biz de buradan en iyi şekilde payımızı almalıyız. Kızılcahamam tarımla uğraşmalı ama özellikle dış ülkelerden ‘Nasıl ziyaretçi alırım’ın kaygısını da taşımalı. İzmir Valiliğim esnasında Balçova’daki termal suyu nasıl turizme katarız diye düşünmüştük. O dönem bir çalışma ekibini İskandinav ülkelerine yollayarak araştırma yaptırmıştık. Oradaki sağlık sigortasının Balçova’daki tesislerde tedaviyi karşılamadığını öğrendik. Çünkü bizim tesisler onların standartlarına uymuyordu. Yedi ay tadilat yaparak, standartlara uygun hale gelmesini sağladım. Bugün Balçova’daki termal tesislere haftada 6-7 uçakla yurt dışından turist iniyor. Kızılcahamam, Ayaş neden böyle olmasın? Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-kafes-icin-yuksel-devrede_81080.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!