Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demma Çelik Yatırım İçin Atağa Geçti

Bayi sayısını 6'dan 15'e çıkartmak için yıl içinde yatırıma devam edeceklerini belirten Demma Çelik Hasır Genel Müdürü Cevat Çetin, yeni bayilerin Çan

Dünya Gazetesi /22/10/2001



ayi sayısını 6'dan 15'e çıkartmak için yıl içinde yatırıma devam edeceklerini belirten Demma Çelik Hasır Genel Müdürü Cevat Çetin, yeni bayilerin Çanakkale, Bolu ve Eskişehir'de açılacağını söyledi. Bayi ağını yurtdışına taşımak için Ukrayna ve Rusya'da da çalışmalarının devam ettiğini anlatan Çetin, önümüzdeki yıllarda yurtdışı yapılanmaya hız vereceklerini açıkladı.

Demma Çelik Hasır'ın 30 yıldır inşaat sektörüne hizmet verdiğini anlatan Çetin, Sefaköy'de 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 12 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiklerini ifade etti. 17 Ağustos Marmara depreminin ardından binalarda çelik hasır kullanımının arttığını anlatan Çetin, "Türkiye'ye normal çelik hasırı ilk getiren biziz. Ancak yaşanan krizlerin ardından inşaat sektöründeki daralma nedeniyle, ayda 2 bin 500 ton olan kapasitemizin ancak 800 tonunu kullanabiliyoruz. Şu an tek vardiye çalışıyoruz. Pazarın geleceği parlak olduğu için İstanbul, Adapazarı, İzmit ve Bolu'daki 6 tane bayimize yeni halkalar eklemeyi uygun gördük. İnşaat sektöründeki açılmayla birlikte önümüzdeki yıllarda bayi ağımızı daha da arttıracağız. " diye konuştu.

"10 milyon dolar yatırım"
Fabrikaya kurulduğu yıldan bugüne kadar 10 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirildiğini ifade eden Çetin, 2001 yılında ek yatırım programları olmasına rağmen kriz nedeniyle ertelediklerini açıkladı. Çetin, geçen yıl 2.5 milyon dolar ciro yapmalarına rağmen bu yıl 2 milyon dolar ciro hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"Yüzde 15'e çıkartacağız"
Çelik hasırda pazarın yüzde 10'una sahip olduklarını kaydeden Çetin, bayi yapılanmasının ardından pazar payını yüzde 15'e çıkartacaklarını belirtti. Hazır fabrikasyon olarak projeye göre hazırlayıp monte ettikleri çelik hasırları yurtiçi yanında yurtdışı pazara da verdiklerini ifade eden Çetin, "Şu an üretimimizin küçük bir bölümünü Kuzey Afrika, Tunus ve Libya'ya ihraç ediyoruz. Yurtdışı bayi ağıyla ihracatın yüzdesini arttırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/demma-celik-yatirim-icin-ataga-gecti_266.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!