Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dev Ekranlar Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Ulus, Kızılay, Çankaya Atakule ve Ostim gibi kavşak noktalara dikilen 10 adet dev elektronik ilan panosu kazalara davetiye çıkarıyor. Genellikle trafiğin yoğun olduğu kavşaklara dikilen dev ekranlar, oldukça parlak ve güçlü ışıklar yayarak sürücülerin dikkatini dağıtıyor.

Cumhuriyet ANKARA
Dev Ekranlar Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Ulus, Kızılay, Çankaya Atakule ve Ostim gibi kavşak noktalara dikilen 10 adet dev elektronik ilan panosu kazalara davetiye çıkarıyor. Genellikle trafiğin yoğun olduğu kavşaklara dikilen dev ekranlar, oldukça parlak ve güçlü ışıklar yayarak sürücülerin dikkatini dağıtıyor. Televizyon benzeri yayın yapılan ekranların sürücülerin trafik ışıklarına dikkat etmemesine neden olabileceğine işaret ediliyor. Bu durumdan özellikle panoların bulunduğu güzergâha çalışan taksi sürücüleri şikâyetçi. Dikkat çekici panoların yola olan konsantrasyonlarını dağıttığını, özellikle akşam saatlerinde göz alıcı ışıklar yüzünden yolu göremediklerini söyleyen taksi şoförleri, “Oldukça gereksiz olan bu panolar resmen kazaya davetiye çıkarıyor” diyor.

Bazı yayalar da dev ekranlardan şikâyetçi. Toplu taşıma araçlarını kullanan yurttaşlar, şoförlerin dikkatini dağıtan dev ekranların can ve mal kaybına neden olacağına dikkat çekiyor. Elektronik ilan panolarını kurduran şirket ise açıklama yapmaktan kaçınıyor. TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Erdal Kurttaş, panoların teknik olarak yanlış yerlere kurulduğunu, bu yüzden şehir plancılığına uygun olmadığını söyledi. Kurttaş, şöyle devam etti:

“Yapılan uygulama çok yanlış, bu tür dikkat çekici pano ve bilboardların, trafik akışının yoğun olduğu yerlerde sürücünün gözüne sokulurcasına dikilmesi, teknik olarak şehir plancılığına aykırı bir durum. Bu elektronik ilan panoları yaydıkları kuvvetli ışık nedeniyle sürücülerin dikkatini dağıtıyor. Benzeri Batı ülkelerinin kentlerinde bu panolar daha çok yayaların görebileceği yerlere dikilir ama bizde böyle değil. Kaldı ki Ankara’da yayaların bulunduğu bölgelerin bile panolara ihtiyacı yok. Ankara, yayaların panolar yüzünden rahat yürüyemediği bir şehir haline geldi. Ankara’da su, hava kirliliği, yol gibi birçok problem dururken bunlarla uğraşılması saçma.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/dev-ekranlar-kazalara-davetiye-cikariyor_65540.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!