Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dicle'nin İki Yakası, 327 Metrelik Taş Köprüyle Bağlanacak

Şırnak Cizre'den geçen Dicle Nehri'nde Devlet Su İşleri'nce (DSİ) yapılan ıslah çalışmasıyla ilçeye temiz sahil kazandırılırken, nehrin böldüğü Cizre'nin iki yakasının birleştirilmesi için 327 metre uzunluğundaki taş yaya köprüsünün yapımına başlandı.

yapi.com.tr
Dicle'nin İki Yakası, 327 Metrelik Taş Köprüyle Bağlanacak

Dicle Nehri'nin ortasından geçtiği ve nehir yatağında yapılan ıslah çalışmasıyla temiz sahilin kazandırıldığı Cizre'de, iki yakanın birleştirilmesi için belediye tarafından 327 metre uzunluğunda, 11 gözlü taş yaya köprüsünün inşasına başlandı. DHA'da yer alan habere göre Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Faik Arıcan, ilçenin iki yakasını birbirine bağlayacak köprü için yapılan çalışmaları denetleyerek, ilgililerden bilgi aldı. Kaymakam Arıcan, köprünün mevcut iki köprü arasına yapılacağını, Dicle Nehri'nin iki yakasında yer alan parkları birbirine bağlayacağını söyledi. Arıcan, "İhalesini yaklaşık 1 yıl önce yaptık. 25 milyona mal olacak. Uzunluğu bakımından Türkiye'nin sayılı taş köprülerinden biri ocaktır. Köprü, ilçenin tarihi ve kültürünü yansıtacak şekilde tasarlandı. Köprü sadece yaya trafiğine açık olacak ve acil durumlarda itfaiye ve ambulans hizmetleri için kullanılabilecek" dedi.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Arıcan, 1,5 yılda bitirmeyi hedefledikleri köprüye, bilim insanı İsmail Ebul- İz El- Cezeri'nin adını verdiklerini kaydetti.

ETİKETLER: dicle taş köprü
http://www.yapi.com.tr/haberler/diclenin-iki-yakasi-327-metrelik-tas-kopruyle-baglanacak_167363.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!