Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dolmabahçe’nin Sufera Salonu Ziyarete Açıldı

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı Dolmabahçe Sarayı'nda yer alan Sufera (Sefirler) Salonu'nun, restorasyon çalışmaları tamamlanarak ziyarete açıldığı bildirildi.

Zaman



BMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı Dolmabahçe Sarayı'nda yer alan Sufera (Sefirler) Salonu'nun, restorasyon çalışmaları tamamlanarak ziyarete açıldığı bildirildi.

Milli Saraylar Daire Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Mabeyn adı verilen Selamlık bölümünün en görkemli salonu olan yabancı elçilerin bekletildiği Sufera Salonu'ndaki çalışmalar tamamlanarak ziyarete açıldı. Sufera Salonu'ndaki restorasyon, Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından 2 yıl önce başlatılmıştı. Çatıdan akmalar sebebiyle bordürlerinde, kalem işi ve alçı süslemelerinde yoğun dökülmeler olan salonda deniz tarafı boşaltılarak restorasyona başlandı. Çalışmalarda, çatıdaki kurşun levhalar değiştirilerek akmalar önlendi. Uzman restoratörler, orijinal malzemeye ve yöntemlere sadık kalarak süslemeleri temizledi ve yeniledi. Aynı çalışma, sarayın başka oda ve salonlarında da yürütülüyor.” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dolmabahcenin-sufera-salonu-ziyarete-acildi_32862.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!