Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın En Özel Konut Projesinde Vitra İmzası

ABD'de 37 ünlü mimarın tasarladığı projede Vitra mutfakları kullanılacak. Evlerin fiyatı 2.9 milyon dolara kadar çıkıyor. Dünyanın en öneml

Sabah
Dünyanın En Özel Konut Projesinde Vitra İmzası

b>ABD'de 37 ünlü mimarın tasarladığı projede Vitra mutfakları kullanılacak. Evlerin fiyatı 2.9 milyon dolara kadar çıkıyor.

Dünyanın en önemli mimarlarının tasarladığı 37 evden oluşan ''Houses of Sagaponac'' projesinde Vitra mutfakları da kullanılacak. Genel koordinasyonu The Brown Company tarafından yürütülen ve ABD'nin Long Island
ew York bölgesinde gerçekleştirilecek proje, birbirinden ayrı tasarım ve fonksiyonlara sahip evlerden oluşuyor. Proje, dünyanın en önemli 37 mimarı tarafından tasarlanan ve farklı özelliklere sahip evleri, iyi bir çevre düzenlemesi ve doğanın o bölgedeki avantajlarından yararlanarak, birbirlerini rahatsız etmeyecek şekilde biraraya getirmeyi amaçlıyor. Eczacıbaşı Topluluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, projede yapımına başlanan ilk 6 evden 2'sinin mimarları olan Henri Cobb ve Annabelle Selldorf, Vitra Mutfak mimarlarının önerdiği tasarımları, yapacakları evlerde aynen uygulama kararı aldı. Vitra Mutfak yetkilileri, projenin tasarımcılarından oluşan bir ekibin, ürettikleri mutfakların yenilikçi yaklaşımlarından, malzeme, renk, tasarım ve farklı çözüm alternatiflerinden etkilendiğini, bu yüzden birkaç kez İstanbul'a gelerek inceleme yaptıklarını belirtti.

Yetkililer, Houses of Sagaponac projesindeki diğer evler için de görüşmelerin sürdüğünü, ayrıca ünlü tasarımcıların başka projelerinde de Vitra Mutfak kullanımı konusunda talep geldiğini kaydetti. 120 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilecek olan projedeki evlerin fiyatlarının, 1.4 milyon ila 2.9 milyon dolar arasında olması öngörülüyor. Projenin tasarım koordinatörlüğünü, "Pritzker Architecture'' ödülünü en genç yaşta kazanan mimar unvanına sahip olan Richard Meier yapıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-ozel-konut-projesinde-vitra-imzasi_9790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!