Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

En Büyük Rant, Çevre

Dünya yarın '5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlamaya hazırlanırken, Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunlarını Araştırma Derneği Üyesi Ahmet Demirtaş, AKP iktidarının çevreyi 'rant alanı' olarak gördüğünü dile getirdi.

Cumhuriyet Gazetesi
En Büyük Rant, Çevre

Türkiye çevre konusunda duyarsız. Ekoloji ve biyoloji yazarı, sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan’ın araştırmasına göre bugün Türkiye’de 10 sualtı canlısının nesli tükenmek üzere. Ülkedeki 3 bin 650 belediyenin yüzde 81’inde de arıtma tesisi bulunmuyor. Ayrıca Türkiye sadece geçen yıl Antalya’da çıkan yangınlarda, bilim insanlarına göre, 20 bin hektar verimli orman arazisini yitirdi.

Dünya yarın '5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlamaya hazırlanırken, Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunlarını Araştırma Derneği Üyesi Ahmet Demirtaş, AKP iktidarının çevreyi 'rant alanı' olarak gördüğünü dile getirdi. Hükümetin 2008 yılında gerçekleştirdiği “Turizm Teşvik Yasası”ndaki değişikliğe değinen Demirtaş, bu değişiklikle başta kıyı bölgeleri olmak üzere, Türkiye’deki ormanlık alanların turizm amaçlı kullanılabileceğine dikkat çekti.

En büyük yangındı

Demirtaş, şöyle konuştu:

“Antalya’da geçen yıl Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını yaşandı. İktidar her zaman olduğu gibi bu yangını da kamuoyuna küçük bir yangınmış gibi anlattı. 4 bin 500 hektar verimli orman arazisi yandı dediler. Ancak bölgeye giden bilim insanları durumun hiç de açıklandığı gibi olmadığını belirtti. Açıklanan rakam gerçeğin çok üzerindeydi. 20 bin hektar ormanlık alan kül oldu. Yangın söndürme çalışmalarını bile özel şirketlere ihale etme çabası içine girdiler. Kamunun çıkarlarını düşünmeden....”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/en-buyuk-rant-cevre_69532.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!