Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enerji Yatırımları Sigorta Kapsamında

Enerji yatırımcılarının en büyük sıkıntısı olan doğal tehlikeler karşısında enerji yatırımları artık sigorta kapsamında. Doğanın cömertliğine güvenilerek yapılan enerji yatırımları, oluşabilecek tüm tehlikelere karşı sigortalanıyor.

Hürriyet Gazetesi
Enerji Yatırımları Sigorta Kapsamında

Enerji yatırımcılarının en büyük sıkıntısı olan doğal tehlikeler karşısında enerji yatırımları artık sigorta kapsamında. Doğanın cömertliğine güvenilerek yapılan enerji yatırımları, oluşabilecek tüm tehlikelere karşı sigortalanıyor.

EOS Sigorta’nın Genel Müdürü Aslı Bal, enerji projelerinin inşaatı sürecinde ’inşaat all risk’, üretim sürecinde ise ’gelir kaybı’ sigortası ile enerji sektöründe yeni bir sayfa açtıklarını söyledi. Sel, taşkın ve toprak kayması gibi doğal afetler ve inşaat sırasında oluşabilecek kazalardan dolayı meydana gelecek zararların tazmini, olası iş durmasına karşılık oluşacak gelir kaybı teminatı gibi teminatlar verdiklerini ifade eden Bal, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki dönemi kapsayan projelerle Türkiye’nin çok kısa bir zamanda yenilenebilir enerji sektöründe önde gelen ülkelerden biri olacağına inanıyoruz. 2020 yılında ülkemizde her yıl yüzde 6’lık bir artış öngörüsüyle toplam yatırımın 100 milyar Dolar’ı bulması planlanıyor. Yapılan araştırmalar çok net bir şekilde tüm dünyada ve özellikle gelişmekte olan ülkelerde, her yıl bir trilyon Dolar’lık yenilenebilir enerji projesine ihtiyaç olduğunu gösteriyor."

Sigortacılar yavaş kalıyor

Enerji santral sigortası konusunda fark yaratacak hizmetler sunduklarını belirten Bal, risk ölçümünün tam olarak yapılamaması nedeniyle sigortacıların enerji sektöründeki hızlı büyüme ve teknolojik gelişmenin aksine bu konuda daha yavaş kaldıklarına dikkat çekti ve şöyle devam etti:

"Her geçen yıl edinilen tecrübe, geçmişe dönük verilerin daha somut olması ve teknik risk verilerine daha kolay ulaşmamız yeni ürünlerin ortaya çıkmasını hızlandırıyor. Örneğin, sigortacıların riski ölçebilme imkanları olmaması nedeniyle olumsuz olarak baktıkları, ’olası iş durması’ teminatının birçok proje için uygulanmaya başlamasının, sektör için dönüm noktası olacağına inanıyorum. Yeni oluşturulan sigorta paketleri, proje geliştiren şirketler ve projeye destek veren finansman kuruluşları açısından bir ihtiyaç olarak önümüz çıkacaktır."

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-yatirimlari-sigorta-kapsaminda_70226.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!