Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ergene Nehri’nde Kirlilik Alarmı

Tekirdağ’daki Ergene Nehri’nde kirlilik, sanayi atıkları nedeniyle artıyor. Çerkezköy ve Çorlu’daki fabrikaların arıtma tesislerini düzenli olarak çalıştırmamaları nedeniyle, kirlenme insan sağlığını da tehdit ediyor.

NTVMSNBC
2 Ergene Nehri’nde Kirlilik Alarmı

br/> Tekirdağ’daki Ergene Nehri’nde kirlilik, sanayi atıkları nedeniyle artıyor. Çerkezköy ve Çorlu’daki fabrikaların arıtma tesislerini düzenli olarak çalıştırmamaları nedeniyle, kirlenme insan sağlığını da tehdit ediyor.

Yıldız Dağları’ndan doğup Meriç Nehri’yle birleştikten sonra Ege Denizi’ne dökülen Ergene Nehri, kirlilik tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor. Nehrin geçtiği bölgelerde bulunan sanayi kuruluşlarının yol açtığı kirlilik, insan sağlığını da tehdit ediyor.

Ergene Nehri çevresindeki yerleşim alanlarının kanalizasyonlarını arıtılmadan nehre boşaltılması, katı atıkların gelişi güzel atılması da kirliliği cidi boyutlara ulaştırıyor.

‘ACİL ÖNLEM ALINMALI’

Nehre bırakılan atıkların canlı hayatı tehdit edecek boyutlara ulaştığına dikkat çeken uzmanlar, bir an önce önlem alınması gerektiğini söylüyor.

Trakya Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Füsun Ekmekyapan, “Ergene Nehri’nin artık yararlı kullanımı ortadan kalkmıştır. Bu bakımdan bakacak olursak, sorun sadece su kirliliği sorunu değildir. Toprak da bu su kirliliğinden payına düşeni almıştır” dedi.

TEMA Vakfı gönüllüsü Ahmet Cömert ise, “Burada şimdi zehir akıyor, hiçbir canlı yaşamıyor ve nehrin gittiği yerlerdeki otları dahi kurutuyor” diye konuştu.

ARITMA TESİSİ TAMAMLANAMADI

Nehirdeki kirliliğe yol açan atık suyun yüzde 67’sini sanayi kuruluşları, yüzde 33’ünü ise evsel atıklar oluşturuyor. Çorlu Deresi kenarına 2004 yılında inşaa edilen yeni atık su arıtma tesisi ise henüz bitirilemedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ergene-nehrinde-kirlilik-alarmi_46602.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Çok değerli İlyas Özdemir'in 4 kasım 2010 tarihinde yazdığı notuna cevap olarak bizler 10 nisan 2011 günü saat 12-15 arasında Kırklareli Lüleburgaz'ın Karamusul köyünde şikayetçisi olduğun konuda yaklaşık on bin kişinin katılımıyla "ergenemi geri istiyorum" isimli bir siyasetüstü açık hava protesto mitingi yapıyoruz seni de özel misafir olarak davet ediyorum senin dediğin gibi bu adamlara ergene boyunda piknik yaptıracağız bence Meriç'in Küçük Altıağaç köyünden senin gibi duyarlı olan kardeşlerimizle bir minibüs tutun ve Karamusul Köyünde bu etkinliğin lideri Gürcan Kırım hanımla tanışın derim selamlar VAR MISINIZ? İletişim:Lüleburgaz Karamusul Köyü Kalkınma ve Yardım Derneği başkanlığı-Lüleburgaz YANITLA
  • Merhabalar. ERGENE nehrini görüp o melun kokuyu iliklerimde hissettikçe, memleketimin ölmüş sahiplerinin vücut sıvılarının toplanıp aktığı bir manzara hayal ediyorum. ve Tekirdağ Valisi ve Edirne Valisi ve bir yığın kaymakam ve seçtiklerim, seçim öncesi oy uğruna yemin billah edenler.... Gelin efendiler Meriç'in Küçük Altıağaç köyü ergene köprüsü üzerinde sizlere bir öğlen yemeği ikram edeyim. VARMISINIZ... YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!