Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Eski Otogarların Yerine Büyük Alışveriş Merkezleri İnşaa Ediliyor

Batı Akdeniz bölgesinde yer alan şehirlerin eski otogarları, yerlerini lüks binalara terk ediyor. Antalya, Afyon ve Isparta'daki 4 eski otogarın bulunduğu alanlar, yakın zamanda bulundukları şehrin en büyük alışveriş mekânları haline gelecek. Böylece ihtiyaca cevap vermediği için terk edilen otogarlar, cazibe merkezi haline gelip, ekonomik yapıya

Zaman Gazetesi
Eski Otogarların Yerine Büyük Alışveriş Merkezleri İnşaa Ediliyor

Batı Akdeniz bölgesinde yer alan şehirlerin eski otogarları, yerlerini lüks binalara terk ediyor. Antalya, Afyon ve Isparta'daki 4 eski otogarın bulunduğu alanlar, yakın zamanda bulundukları şehrin en büyük alışveriş mekânları haline gelecek. Böylece ihtiyaca cevap vermediği için terk edilen otogarlar, cazibe merkezi haline gelip, ekonomik yapıya destek verecek.

1974 yılında şirketleşerek Burdur'un Bucak ilçesinin çevre yolu asfalt işini alan Kadıahmetoğulları, şimdilerde şehirlerin ekonomik yapısını değiştirecek yatırımlara imza atıyor. Akdeniz Bölgesi'nin en büyük inşaat firması Kadıahmetoğulları, Antalya, Afyonkarahisar ve Isparta'da eski otogarları saraya çeviriyor. Belediyelerden kat karşılığı ya da yap-işlet-devret yöntemi ile alınan eski otogarların bulunduğu alanlara, dev alışveriş merkezlerinin yanı sıra lüks konut ve işyerleri yapılıyor.

Doğu Garajı ile Antalya eski otogarı alanında çalışmalarını sürdüren Kadıahmetoğulları, turizm kentinin en büyük ve yüksek binalarını inşaa ediyor. Antalya'da Eski Otogar'daki Büyükşehir Belediyesi İş ve Alışveriş Merkezi'ne geçen yıl başlayan firma, dünyanın ilk 2 bin 700 araçlık otopark otomasyon sistemine sahip binayı buraya yapacak. Merkeze gelen müşterilerin araçları bir noktadan alınarak ranza sistemli park alanlarında üst üste konulacak. Böylece yer tasarrufu sağlanacak. Alışverişini tamamlayan müşteri, otosunu bıraktığı yere geldikten 40 saniye sonra otomobiline binmiş olacak. 6 katlı otoparkın yanı sıra Antalya'nın en büyük alışveriş merkezinin 2 katı genişliğinde bir alanı bulunacak. Onun üzerinde ise 17 bin metrekare ofis katları bulunacak.

Yine Antalya'nın Doğu Garajı bölgesinde 18 bin 500 metrekarelik alanın üzerine 60 bin metrekare inşaat alanına sahip alışveriş merkezi ve dükkân yapılacak. Çevre esnafı için 160 dükkânın bulunacağı inşaat için Kadıahmetoğulları tarafından 50 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

Isparta'nın köy garajı denilen bölgesinde ise devasa bir proje gerçekleştiriliyor. Yapılacak kültür, sanat ve alışveriş merkezinde konferans salonu, cami ve külliyesi, pazaryeri ile sinema salonları bulunacak. Çarşı kapalı, yarı açık ve açık olmak üzere 3 ayrı konseptte oluşturulacak. 2009'un ilk aylarında bitirilmesi hedeflenen çarşının içindeki meydanın büyüklüğü bile 1,5 futbol sahası genişliğinde olacak. Proje 110 milyon dolar civarında bir yatırımla gerçekleştirilecek.

Batı Akdeniz'in gelişen kentlerinden Afyonkarahisar'da ise 71 bin metrekarelik eski otogar, yine şehrinin en büyük kompleksi olacak. Proje tamamlandığında 615 konut, kapalı otopark ve 56 bin metrekare alışveriş merkezinden oluşan bir kompleks meydana gelecek. 90 milyon dolar civarında yatırım yapılan bu çalışmanın 2010 yılında tamamlanması bekleniyor.

4 adet santralle hizmet veren Kadıahmetoğulları'nın 34 yıl önce şirketleştiğini ve küçük bir asfalt çalışması işinden bugünlere geldiğini anlatan firma yetkilisi Sezai Ünal, "Büyüklerimiz Isparta'da el halısı yaparak iş hayatına daha sonra taahhüt yolu ile inşaata girmiş. Şimdilerde ise resmi taahhüt işlerinin yanı sıra yol alt ve üst yapısı, sanat yapıları, baraj inşaatları, komple bina taahhütleri gibi hizmetler de veriyoruz. Batı Akdeniz'in eskimiş otogarlarını saraya çevirmekten dolayı da çok mutluyuz." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-otogarlarin-yerine-buyuk-alisveris-merkezleri-insaa-ediliyor_64094.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!