Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'dan Açıklama

FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, şirketin projeler bittikten sonra 'En az 200 milyon dolar artıda' olacağını söyledi. Esenyurt'taki olumsuzlukların ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesinin arasındaki sorundan kaynaklandığını söyleyen FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, söylenecek herşeyi söylediklerini, süreci mayıs sonuna

yapi.com.tr / AA
FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'dan Açıklama

FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, şirketin projeler bittikten sonra 'En az 200 milyon dolar artıda' olacağını söyledi. Esenyurt'taki olumsuzlukların ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesinin arasındaki sorundan kaynaklandığını söyleyen FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, söylenecek herşeyi söylediklerini, süreci mayıs sonuna kadar bekleyeceklerini belirtti.
    
Esenyurt'ta en fazla FiYapı adının geçmesine ilişkin olarak, ''Bölgede en fazla, en büyük projesi olan firma biziz. En fazla müşterisi olan biziz. Bu nedenle bölgede ismimiz gündeme geliyor. Belediye bize hata yaptı diye biz de müşterilerimize aynı hatayı yapamayız. Bize yapılan yenilir yutulur bir iş değil'' diyen İnan, bu dönemde İstanbul'da proje yapmayı düşünmediğini, İstanbul'da iş yapmaktan soğuduğunu anlattı. ''Büyük eziyet çektim. Büyük paralar kaybettim. Şu an zorlamanın bir anlamı yok. Önümüzdeki mevcut işlerimize konsantre olacağız. Böyle bir talihsizlik yaşadık diye oturup ağlayacak halimiz yok'' diyen İnan, Anadolu'da en fazla proje yapan şirket konumunda olduklarını kaydetti.

"Bankalarla işim olmaz"
    
Bankalarla neden çalışmadığı sorusuna İnan, şu yanıtı verdi:

''2001 yılında tabiri caizse bunun kazığını yedik. Gecelik yüzde 7 bin faiz ödedim. Bana bir daha böyle birşey olmayacağının garantisini verecek kimse var mı? Ben şimdi nasıl böyle bir şey yapabilirim. Gidip kredi kullanacağım, 10 binlerce insanın sorumluluğunu alacağım, bir problem oldu mu ne yapacağım- Faizler arttı ben bu işi yapamıyorum diyemem. O yüzden bankalarla benim bir işim olmaz. İnsanlara evrak veriyoruz, borcumuzun arkasında duralım diye, ödemelerimiz bir iki gün gecikse insanlar hemen panikliyor. Bizim ödemediğimiz hiçbir borcumuz yok. FiYapı, mal varlığı şu anki projelerini bitirdikten sonra en az 200 milyon dolar artıda olan bir firma... Bizi bıraksalar 6 ay içinde bitirmediğimiz tek projemiz kalmaz.''

Finansman açısından sistemin kendini çevirdiğini belirten İnan, ''Projeyi satıp müşteriden para alıyoruz. Biz müşterilerden aldığımız para ile işlerimizi yapıyoruz. Arsayı alırken kredi kullanmayız. Kendi imkanlarımızla arsayı satın alırız. Kredi ile arsa aldığın zaman o işten çıkışma şansın yok. Ömrün boyunca kredi ödersin'' diye sözlerini sonlandırdı.

FiYapı, Esenyurt'ta ihaleyle aldığı ve projeye başladığı arazinin, ilgili belediyenin borcu nedeniyle hacizli olduğu ortaya çıkınca dava açmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fiyapi-yonetim-kurulu-baskani-fikret-inandan-aciklama_91727.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!