Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Mak-Yol'dan Fas'a Otoyol

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyol Projesi Tamamlanıyor

Karayolları 9. Bölge Müdürü Abdullah Sapaz, yapımına 1999 yılında başlanan Gaziantep-Şanlıurfa Otoyol Projesi’nin, 2004’de tek şerit olarak ulaşıma

NTV-MSNBC



b>Karayolları 9. Bölge Müdürü Abdullah Sapaz, yapımına 1999 yılında başlanan Gaziantep-Şanlıurfa Otoyol Projesi’nin, 2004’de tek şerit olarak ulaşıma açılacağını söyledi.

Sapaz, konuya ilişkin açıklamasında, Akçakale Sınır Kapısı’nın Sınır Ticaret Merkezi olarak düzenlenmeye başlanmasıyla, otoyolun öneminin ortaya çıktığını ve çalışmalara ağırlık verildiğini kaydetti.

Proje’nin GAP ile beraber bölgenin tarım, sanayi ve turizm potansiyelinin İskenderun ve Mersin limanları ile dış dünyaya sunulması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Sapaz, şöyle konuştu:
“2001 yılında tamalanması öngörülerek ihale edilen otoyol, yeterli ödenek gelirse, 2 yıl içinde tamamen hizmete girer. Çalışmalar, Irak’taki savaşın sona ermesi ve insani yardımın mevcut yoldan verilmesi nedeniyle, tek şerit açılacak şekilde düzenlendi. Böylece, 7 kilometrelik bir alanda sürdürülen çalışma Mayıs’ta tamamlanacak. Yani otoyol 2004’de tek şerit olarak ulaşıma açılacak.”
Sapaz, proje, Şanlıurfa-Suruç, Suruç-Birecik ve Birecik-Gaziantep olmak üzere 3 kısımda yürütüldüğünü, Suruç-Şanlıurfa arasındaki yolun yüzde 70’inin, Birecik-Suruç arasındaki yolun yüzde 95’inin, Birecik-Gaziantep arasındaki yolun ise yüzde 70’inin tamamlandığını belirterek, “altyapısı tamamlanan projenin bağlantı yolları, üst geçitler, üst yapısı düşünüldüğünde projenin yüzde 48’lik kısmı inşaat aşamasındadır” dedi.
Sapaz, çalışmaların, Şanlıurfa-Birecik arasında Kolin İnşaat ve Mak-Yol İnşaat, Birecik-Gaziantep arasında ise Özdemir İnşaat, Tekfen İnşaat ve Tubin İnşaat şirketlerince yürütülmekte olduğunu belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gaziantep-sanliurfa-otoyol-projesi-tamamlaniyor_5448.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!