Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Genel Müdürden Tarihi Uyarı

ÇED Genel Müdürü Fevzi İşbilir, dericilerin kötü kokusundan şikayetçi Villakentlileri dinledi. “İnsan yaşamını gözetmezlerse Yeşildere süreci yeniden yaşanabilir” dedi.

Milliyet Gazetesi
Genel Müdürden Tarihi Uyarı

ÇED Genel Müdürü Fevzi İşbilir, dericilerin kötü kokusundan şikayetçi Villakentlileri dinledi. “İnsan yaşamını gözetmezlerse Yeşildere süreci yeniden yaşanabilir” dedi.

Villakent sakinlerinin “kötü koku” şikayeti Ankara’da yankı buldu. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) ve Planlama Genel Müdürü Fevzi İşbilir, kötü kokuya yol açtıkları öne sürülen Menemen Maltepe’deki İzmir Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne (İDESBAŞ) gitti. İşbilir, ÇED Daire başkanları Erdal Kayapınar, Mustafa Satılmış; İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar ve İzmir Çevre Orman Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Ayla Küçük’le incelemelerde bulundu.

İşbilir, Villakent’i de ziyaret etti, bu yerleşim alanını kuran Ege-Koop’un genel başkanı Hüseyin Aslan, Muhtar Sevgi Zengin ve vatandaşlarla görüştü. Hüseyin Aslan, İDESBAŞ’taki bazı firma sahiplerinin çağdışı üretim anlayışından vazgeçmediğini söyledi.

Artık sağlığı tehdit ediyor

Aslan, “Dericiler zaman zaman atıklarını atıyor, arıtma tesislerini çalıştırmayarak kokuya neden oluyor. Bu sorun, burada yaşayanların sağlığını tehdit edecek boyuta ulaştı. Kimsenin ekmeğinden olmasını istemiyoruz. Tek isteğimiz, Villakent sakinlerine saygı gösterilmesi ve üretim artıklarının yakılmaması ve arıtma tesislerinin çalıştırılması” dedi.

ÇED Genel Müdürü Fevzi İşbilir de sorunun çözüleceğini ifade etti, dericilere geçmişte Yeşildere’den neden taşınmak zorunda kaldıklarını hatırlattı. İşbilir, çevreye duyarlı üretim yapılmaması halinde Yeşildere sürecinin tekrarlanabileceği uyarısında bulundu, şöyle konuştu:

Kalıcı kapatma cezası var

"Bizim il müdürlüğümüz bu tür sorunları çözmede en yetkin kurumlarımızdan biridir. Eğer müdürlüğümüzün yaptırımlarına ve Villakent halkının tepkilerine rağmen İDESBAŞ bünyesindeki olumsuzluklar sürerse gereği yapılır. Gönlümüz Türk sanayisinin gelişmesinden yana. Ancak insan yaşamını tehdit eden bir noktada yasaların getirdiği yükümlülükleri hatırlatmaktan çekinmeyiz. Gerek idari para cezaları, gerek geçici ya da kalıcı kapatma cezaları bu gibi durumlarda uyguladığımız yaptırımlardır. Kalıcı kapatma konusunda Yeşildere ve İstanbul Kazlıçeşme iki iyi örnektir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/genel-mudurden-tarihi-uyari_72404.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!