Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Göcek Tüneli'ne YPK'dan Onay

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün "yap-işlet-devret" sistemi projesi ile ilk olarak yapımını gerçekleştirecek olan güney sahil yolu güzergahı kapsamı

Dünya
Göcek Tüneli'ne YPK'dan Onay

b>Karayolları Genel Müdürlüğü'nün "yap-işlet-devret" sistemi projesi ile ilk olarak yapımını gerçekleştirecek olan güney sahil yolu güzergahı kapsamındaki ilk tünel yapımı yeniden gündeme geldi.

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre ihalesi iki yıl önce yapılarak teklifleri alınan Göcek Tüneli ile ilgili olarak Yüksek Planlama Kurulu'ndan da onay alındı.
Tübin-Lider ortak girişimi tarafından yapılması öngörülen Göcek Tüneli ile ilgili olarak yer teslim işlemlerinin de bir süre önce Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığı öğrenildi. Görevlendirmeye ait uygulama sözleşmesinin Danıştay tarafından onaylanmasının ardından yapım ile ilgili fiili inşaat çalışmalarına başlanması bekleniliyor.

Fethiye-Dalaman güzergahında yer alan Göcek Geçidi'ndeki düşük geometrik standartları 7.200 metrelik mevcut yolun uzunluğunu 960 kilometre tünel geçişi ve bağlantı yolları ile birlikte 4.450 metreye düşürecek projenin iki yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gocek-tuneline-ypkdan-onay_9022.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!