Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek Mali Durumdan Şikayetçi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir çok proje ve yatırımın hayata geçirilmesinin planlandığını, ancak mali durumun bunun için yeterli olmadığını söyledi. Gökçek, "Belediyenin Hazine'den aldığı gelirlerde yüzde 40 kesinti var. Bir yığın alt-üst geçit yapılması gerekiyor. Bu kesintiler bizi

ntvmsnbc
Gökçek Mali Durumdan Şikayetçi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir çok proje ve yatırımın hayata geçirilmesinin planlandığını, ancak mali durumun bunun için yeterli olmadığını söyledi. Gökçek, "Belediyenin Hazine'den aldığı gelirlerde yüzde 40 kesinti var. Bir yığın alt-üst geçit yapılması gerekiyor. Bu kesintiler bizi sıkıntıya sokuyor" diye konuştu.

Metronun tamamlanması gerektiğine işaret eden Melih Gökçek, "Kesinti olmasa bile metroyu kendi imkanlarımızla bitiremeyiz ama ilerletiriz. Kesinti olmasa aşağı yukarı her yıl en az 300 milyon TL'lik katkı olur, 5-6 yılda biter" dedi.

Gökçek, metroların tamamlanması için yeni bir kanun tasarısı hazırlığı olduğunu, tasarının yasalaşması halinde metroların Ulaştırma Bakanlığı'nın desteğiyle tamamlanacağını bildirdi.

Konut satışlarının katkısı

Melih Gökçek, belediyenin kat karşılığı yaptırdığı konutların satışlarının iyi gittiğini, bu satışlardan belediye kasasına 170 milyon TL civarında giriş olduğunu belirtti.

Konut satışlarından elde edilen geliri "güzel rakam" olarak nitelendiren Gökçek, "Ama borç ödüyoruz. 500 otobüse her ay 17 milyon TL borç ödüyoruz. Otobüs İdaresi'nin her ay işletme zararlarını karşılıyoruz. Otobüs İdaresi metroyla birlikte senelik 70 milyon TL zarar ediyor" diye konuştu.

Gökçek, belediyenin otobüs filosunu güçlendirmek için yeni alım yapamayacağını da sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-mali-durumdan-sikayetci_74181.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!