Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökkuşağı da Referandumda

7. Cadde’deki içki referandumunun sonucu merakla beklenirken, referandumda yöneltilecek sorulara sürpriz bir ekleme geldi. Özellikle muhalefetin sürekli olarak eleştirdiği Milli Kütüphane’nin karşısındaki Gökkuşağı Rekreasyon Alanı da referendum soruları arasına girdi. Melih Gökçek, "Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’nın kullanımıyla ilgili soruyu da

Hürriyet Gazetesi
Gökkuşağı da Referandumda

. Cadde’deki içki referandumunun sonucu merakla beklenirken, referandumda yöneltilecek sorulara sürpriz bir ekleme geldi. Özellikle muhalefetin sürekli olarak eleştirdiği Milli Kütüphane’nin karşısındaki Gökkuşağı Rekreasyon Alanı da referendum soruları arasına girdi.

Bahçelievler 7. Cadde’deki içki referandumunun sonucu merakla beklenirken Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sürpriz bir açıklama yaparak referanduma sürpriz bir soru eklediğini belirtti. Gökçek, "Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’nın kullanımıyla ilgili soruyu da kamuoyu yoklamasına ekleyebiliriz" dedi.

Gökçek "Kentin başka yerlerinde de içki referandumu yapılacak mı?" sorusuna, "Öyle bir referandum söz konusu değil. Burada da olan yeni bir düzenleme yapılacak rekreasyon alanıyla ilgili kapılacak eğilim yoklaması. Son kararı zaten Çankaya Belediyesi verecek" dedi.

Başkenti kilitleyen Bahçelievler 7. Cadde’deki alkol referandumunda muhalefetin sürekli olarak eleştirdiği Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’yla da ilgili bir soru sorulacağını açıklayan Gökçek şunları söyledi:

"Bahçelievler 7. Cadde’yle ilgili referandumuna, Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’nın hangi tarzda kullanılacağıyla ilgili bir soru da koyabiliriz. Buranın kullanımıyla ilgili birkaç alternatif var. Birincisi ressamlara ve sanatçı arkadaşlara sanat sokağı yapmak. İkincisi üniversite öğrencilerine yönelik ağırlıklı olarak bilimsel kitapların satıldığı bir yer yapmak. Üçüncüsü elçiliklere verilip ülkelerin tanıtıldığı ve turistik eşyaların satıldığı bir pazar haline getirmek. Dördüncüsü elektronik çarşısı yapmak. Beşincisi de ayakkabıcılar çarşısı yapmak. 7. Cadde kamuoyu yoklamasında Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’nın geleceğini de halkımıza soracağız."

Başka alkol referandumu yok

"Başkent’in başka yerlerinde de alkol referandumu yapacak mısınız?" sorusuna da yanıt veren Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle bir referandum söz konusu değil. Bu bir rekreasyon alanıyla yapılan yoklama ve halkın eğilimi öğreneceğiz. İçkiyle ilgili son kararı zaten Çankaya Belediyesi verecek. Ama CHP’liler konuyu saptırıyorlar. İçki yasağı söz konusu değil. CHP’liler inanılmaz bir çelişki içerisinde. Kimse saçmalamasın. Ankara’da 16 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Büyükşehir’e ait büfelerin çoğunda içki satılıyor. Yasak koyacaktım da şimdi mi koyuyorum?

Yoklamadan çıkan karar uygulanmalı

7. Cadde’deki kamuoyu yoklamasından çıkan objektif kararı Meclis’in kabul etmesi lazım. Belki 'İçkili olsun' sonucu çıkacak. Ben korkmuyorum, sen neden korkuyorsun? Çankaya Belediyesi 'Dediğim dedik astığım astık' derse kendisi bilir."

"Bahçelievler 7. Cadde’den gelen şikayetlerin benzeri Tunalı Hilmi Caddesi’nde de var mı?" sorusunu Gökçek, "Hayır orada böyle bir şikayet gelmiyor" diyerek yanıtladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokkusagi-da-referandumda_72399.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!