Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökova'da Katliam

Gökova Körfezi'nde Akyaka ve Ören beldeleri arasında bulunan Çınar-Turnalı yolunun, il özel idare müdürlüğü tarafından genişletilmesi tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Gökova Körfezi'nde Akyaka ve Ören beldeleri arasında bulunan Çınar-Turnalı yolunun, il özel idare müdürlüğü tarafından genişletilmesi tepkilere neden oldu.

Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Kıyı Bilimleri Uzmanı Prof. Dr. Erdal Özhan Muğla Valiliği'ne başvururken Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu da, özel idare müdürlüğüne yazı yazarak kendilerinden izin alınmadığını vurguladı. Çalışma sırasında yüzlerce ağaç kesilirken denizde hafriyat kirliliği başladı.

Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde olmasının yanı sıra doğal sit konumundaki bölgede, tepkilere karşın yol yapımı sürüyor. Koruma kurulundan izin alınmadan yapımına başlandığı anlaşılan uygulamanın durdurulması için Muğla Valiliği'ne başvuran Prof. Dr. Özhan, "Yapılması gereken, 'zararın neresinden dönülse kârdır' anlayışıyla yol genişletme çalışmaları hemen durdurulmalıdır" dedi.

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdür Vekili Fikret Gürbüzer de "Özel idare müdürlüğü bizden izin alındığını söylüyor. Kayıtlara baktım, böyle bir izin yok. Biz sadece orman yangınlarına karşı tali yol açılması için izin vermişiz. Mevcut yolun genişletilmesi yönünde bizim herhangi bir onayımız yok" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokovada-katliam_53474.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!