Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güçbirliği, DTM İnşaatında Israrlı

Güçbirliği Holding Başkanı Kemal Zorlu, dava sürecinin sonuçlanması ardından İzmir Dünya Ticaret Merkezi inşaatını 2005 Eylül ayına yetiştirebilece

NTV-MSNBC



b>Güçbirliği Holding Başkanı Kemal Zorlu, dava sürecinin sonuçlanması ardından İzmir Dünya Ticaret Merkezi inşaatını 2005 Eylül ayına yetiştirebileceklerini söyledi.

Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, inşaatı duran Dünya Ticaret Merkezi’nin (DTM) dava sürecinin 1-2 ayda tamamlanması halinde 2005 yılı Eylül ayına yetiştirebileceklerini söyledi. Zorlu, yaptığı açıklamada, temeli 1998 yılında atılan, ancak dava süreci nedeniyle bitirilemeyen DTM ile ilgili tüm çalışmaları tamamladıklarını ve davaların sonuçlanmasını beklediklerini kaydetti.

Son olarak eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yüksel Çakmur ve arkadaşlarının, belediye tarafından yapılan imar değişikliği için açtığı bir davanın söz konusu olduğunu hatırlatan Zorlu, dava lehlerine sonuçlandığı taktirde çalışmalara hızla başlayacaklarını ifade etti.
Zorlu, 5 yıldır süren davaların yatırımcıları mağdur ettiğini ifade ederek, “Dava sürecinin kısa süre sonra biteceğini düşünüyoruz. Dava süreci 1-2 ayda biterse, merkezi 2005 Eylül ayına yetiştiririz. Aleyhimize karar çıkarsa huhuka aykırı hareket edemeyiz. Başka yollar aramak durumunda kalırız. 5 yıldan beri iyi niyetle hareket ettik, ancak bu hep gözden kaçırıldı” dedi.

FON’ LA UZLAŞMA SAĞLANDI
Projeyle ilgili Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu ile “tam bir mutabakat içinde” olduklarını dile getiren Zorlu, yatırımı “cazip bir teklif gelmedikçe” ortaksız tamamlamayı düşündüklerini belirtti.
Merkezin Türkiye’de içinde kültür, alışveriş ve ticaret merkezini barındıran ilk yapısı olacağını savunan Zorlu, “Projenin yatırım miktarı, bittiğinde 110 milyon dolara ulaşacak. DTM bu haliyle Ege’nin en büyük özel sektör yatırımıdır. Son dönemde İzmir’de otel ihtiyacını da göz önünde bulundurarak projemize bir de otel dahil ettik. Merkezin bir kısmında da apart otel yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

EGS ile Güçbirliği Holding’in prestij projesi olarak 6 yıl önce yapımına başlanan DTM, hakkında açılan davalar nedeniyle tamamlanamadı. Basmane semtinde 6 yıldır büyük bir çukur halinde duran DTM, projede yapılan son değişikliklerden sonra belediyeden onay alırken, EGS Bank’ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesinden sonra projenin yüzde 50’si BDDK’ya geçti. Yatırımla ilgili son olarak eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, belediyenin yaptığı imar değişikliğinin yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle dava açmıştı

http://www.yapi.com.tr/haberler/gucbirligi-dtm-insaatinda-israrli_13773.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!