Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gültepe Planlarına Onay Çıkmadı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Konak Belediyesi'nin Gültepe bölgesi için hazırladığı imar planlarına, İZSU'nun önerilerine yer verilmediği nedeniyle onay vermedi.

yapi.com.tr
Gültepe Planlarına Onay Çıkmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ın önderliğinde düzenlenen meclis toplantısında, Konak Belediye Meclisi tarafından hazırlanan ve Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur, Boğaziçi ve Cengiz Topel olmak üzere toplam 15 mahalleyi kapsayan Gültepe imar planları görüşüldü.

İmar planlarına red
Ege Postası Gazetesi'nde yer alan habere göre, Konak Meclisi tarafından hazırlanan 1/1000'lik imar planları ile yine öneri olarak hazırlanan 1/5000'lik imar planları İZSU'nun önerilerine yer verilmediği gerekçesiyle reddedildi.

15 mahalleyi kapsıyor
Gültepe planlarının 15 mahalleyi kapsadığını söyleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu alanın yaklaşık 300 hektar olduğunu ve bölgede 60 binin üzerinde vatandaşın yaşadığını kaydetti. Pekdaş, "1955'lerde bu bölge iskan alanı olarak belirlenmiş. İmar ıslah planlarıyla bugünlere gelmiş, plansız bir bölge" diye konuştu.
 

23 kurumdan görüş alındı
Konak Belediyesi olarak Gültepe'nin plan çalışmasını yaparken 23 kurumdan görüş istediklerini söyleyen Başkan Sema Pekdaş, "Büyükşehir Belediyesi ile sürekli toplantılar yapıldı. Büyükşehir adına hazırladığımız 5000'lik plan önerisini bürokrasi kanalıyla gönderdik. Asıl iş Büyükşehir Belediyesi'nin, neden reddedildi" diye sordu. İZSU'nun kendilerine önerdiği kararlar doğrultusunda plan yaptıklarını, ancak İZSU'nun daha sonra farklı kararlar aldığını, Büyükşehir Meclisi'nin de, planın yeni belirlenen kararlara göre revize edilmesini istediğini aktaran Pekdaş, "İZSU, yeni kararlar almış. İZSU'nun yeni kararlarının planda olmamasından dolayı ret kararı veriliyor. Bu durum sonsuza kadar uzayabilir, her seferisinde yeni öneriler eklenebilir. Fen İşleri Daire Başkanlığı'ndan gelen öneriler var. Plan notları imar uygulamasındaki sorunları aşmaya yönelik planlardır. Bu plan notlarının imar yönetmeliğiyle çelişmesi iptal sebebi olamaz" diye konuştu.

Planın reddedilmemesini, meclis gündeminde kalmasını istediklerini belirten Sema Pakdaş'ın bu önerisine onay verilmedi. Pekdaş, şu açıklamalarda bulundu: "Gültepe Planları çok özellikli planlar. Bu eksiklikler Büyükşehir tarafından düzeltilerek 1/5000'lik plan önerisi ile yeniden meclise getirilsin. Bu çalışma Büyükşehir'in asli çalışmasıdır. Yeniden ilçe meclisine göndermek doğru değil, 5000'lik planın iptal edilmesi doğru değil. Bu konuda karar almayarak öneriler doğrultusunda çalışmalar yapılmasını talep ediyorum."

http://www.yapi.com.tr/haberler/gultepe-planlarina-onay-cikmadi_170577.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!