Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'GYO'yu Sattık Ama İhlas İnşaattan Çekilmeyecek'

İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (İhlas GYO) Genel Müdürü Haluk Sur, İhlas GYO'nun Yeşil İnşaat ve Rudolph Younes'e satılmasının ardından kamuoyunda İhlas Holding'in inşaat sektöründen çekildiğine dair oluşan kanının asılsız olduğunu söyledi.

Milliyet Gazetesi



hlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (İhlas GYO) Genel Müdürü Haluk Sur, İhlas GYO'nun Yeşil İnşaat ve Rudolph Younes'e satılmasının ardından kamuoyunda İhlas Holding'in inşaat sektöründen çekildiğine dair oluşan kanının asılsız olduğunu söyledi. "Tam tersine bunu gayrimenkul sektöründe daha büyük projelere imza atmak için ve örnek model oluşturmak için yaptık" dedi.

İhlas GYO'nun satışındaki en büyük sebebin, yabancı fonların Türkiye'ye girişine zemin hazırlamak olduğunu kaydeden Haluk Sur, şunları söyledi:

"Aslında biz GYO'dan çekilerek gayrimenkuldeki varlığımızı daha güçlü istedik. Bunu yaparken de örnek olmak, yatırım altyapısına zemin hazırlayacak dış yatırımcıyı Türkiye'ye çekecek bir hareketin öncüsü olmak istedik. İstedik ki onlarla da daha esnek platformda projeler geliştirelim."

Yabancı ortaklı yeni şirket
İhlas GYO'nun devir sürecinin devam ettiğini ve kendisinin de bu süreç içinde İhlas GYO'daki genel müdürlük görevine devam ettiğini bildiren Haluk Sur, aynı zamanda İhlas Holding'in gelecek dönemde geliştireceği projeler hakkında çalışmalara başladıklarını kaydetti. İhlas Holding bünyesinde 2 inşaat şirketi bulunduğunu hatırlatan Sur, yabancı ortaklarla birlikte üçüncü bir inşaat şirketi kurulmasının söz konusu olduğunu açıkladı. Bu amaçla Avrupalı ve Amerikalı üç şirketle görüşmelerin sürdüğünü belirten Haluk Sur, "Ortak ideal tesis edebileceğimiz, bizim hayallerimize destek verip ortak olabilecek çok büyük şirketlerle görüşüyoruz. Önemli olan onların bakışını Türkiye'ye çevirmek" diye konuştu.

Artan konut talebi ve mortgage
İhlas Holding'in inşaat sektöründe bundan sonraki faaliyetinin ticari gayrimenkulden çok konut üzerine yoğunlaşacağını söyleyen Halut Sur, Türkiye'de çok büyük bir konut talebi olduğuna dikkat çekti. Haluk Sur, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Biz bu konut talebinin sadece üst gelir grubunda olmadığını, orta ve orta alt gelir grubunda muazzam bir talep olduğunu, o gelir grubuna hitap eden milyonlarca konut üretilmesi gerektiğini ve bunun da mutlaka mortgage paketi ile desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Devremülk tarzı, hem sağlığı içinde barındıran, yılın belli dönemleri değil yılın 365 günü hizmet verebilen, aynı zamanda tatil ihtiyacını karşılayabilen projeler yapacağız."

Orta ve ortanın altı gelir grubuna konut
İhlas Holding'in medya, pazarlama ve inşaat sektörüne yoğunlaşacağını söylen Haluk Sur, öncelikli hedeflerinin orta ve ortanın altı gelir grubuna konut üretmek olduğunu söyledi. Şu anda görüştükleri üç yabancı şirketin de Türkiye'de konut sektörüne girmek istediklerini söyleyen Sur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancıların sadece ticari gayrimenkullere değil her türlü gayrimenkule ilgisi olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde Samuel Zell geldi ülkemize. Meksika'daki portföylerinde alt ve orta gelir grubuna yönelik binlerce konutun bulunduğunu söyledi. Samuuel Zell dünyadaki en büyük GYO'nun hem kurucusu hem de başkanı. Ama onlar da gelip Meksika ve Brezilya gibi gelişen pazarlarda konuta yatırım yapabiliyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/gyoyu-sattik-ama-ihlas-insaattan-cekilmeyecek_49151.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!