Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hamaş, İnovatif Ankastre Kapı Çözümleri Sunuyor

Bu yıl özellikle kriz nedeniyle maliyetleri düşürmek için EKOPAN adını verdikleri alçıpanlı bir mekanizma tasarlayıp üretimine geçtiklerini söyleyen Hamaş şirketi Ortağı Hamdi Özkardeş, standard alçıpanlı mekanizmaya göre yüzde 25 maliyet avantaj sağlayan EKOPAN mekanizmanın yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

kobiden.com
Hamaş, İnovatif Ankastre Kapı Çözümleri Sunuyor

Bu yıl özellikle kriz nedeniyle maliyetleri düşürmek için EKOPAN adını verdikleri alçıpanlı bir mekanizma tasarlayıp üretimine geçtiklerini söyleyen Hamaş şirketi Ortağı Hamdi Özkardeş, standard alçıpanlı mekanizmaya göre yüzde 25 maliyet avantaj sağlayan EKOPAN mekanizmanın yoğun ilgi gördüğünü belirtti. İlgili sistemi önümüzdeki dönemde daha da geliştirmek istediklerini belirten Hamdi Özkardeş, “Ar-Ge planlarımız içinde, bu sistemi ‘duvar içine çalışan sürme pencereler’ ve ‘duvar içine çalışan cümle kapıları’ olarak geliştirmek ve müşterilerimizin hizmetine sunmak bulunuyor” dedi.

Duvar İçine Çalışan Master Kapı Mekanizmaları ile sektöre paket olarak üretilmiş ankastre bir çözüm sunduklarını vurgulayan Özkardeş, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Henüz bu sistemi tanımayan sektör firmaları projelerinde sürme kapı kullanmak istediklerinde, kendileri suni duvarlar oluşturmakta ve piyasadan temin ettikleri ray ile çözüme gitmektedirler. Ancak bir proje çalışması olmadan yerinde uygun olmayan elemanlarla çözmeye çalıştıkları sistem kısa bir sürede hizmet dışı kalmaktadır. Dolayısıyla sürme sistemler hakkında olumsuz kanı oluşmaktadır. Sektördeki bu ciddi sorunu aşmak için biz ürünümüzü her yerde ön plana çıkarmaya ve müşterilerimizle numune çalışması yapmaya çalışıyoruz.”

“Türkiye’nin en etkin dört girişimcisi arasında yer aldık”

Duvara gömme kapı sistemlerinin gittikçe daha fazla tercih edildiğini de belirten Özkardeş, 2004 yılında Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak “Duvar İçine Çalışan Master Kapı Mekanizmaları” koruma altına alacak her türlü belgeleri temin ettiklerini dile getirdi. 2008 yılında ENDEAVOR tarafından Türkiye’nin en etkin dört girişimcisinden biri seçildiklerini belirten Özkardeş, seçilmekte en önemli etkenin ürünlerinin inovatif bir ürün olması olduğunu vurgulayarak, “Şirketin ilk yıllarındaki üretim kapasitesi çok düşük iken iki yıl içinde yaptığımız makine ve kalıp yatırımları ile ayda 3 bin adet mekanizma üretebilir duruma geldik. 2006 yılında tanıtımına başladığımız duvar içine çalışan sürme kapı mekanizmaları, 2007 yılı ortalarından itibaren piyasadan talep görmeye başladı” şeklinde konuştu.

Arka arkaya gelen projeler nedeniyle daha büyük bir yere ihtiyaç duyduklarını anlatan Özkardeş, “Bu nedenle İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesislerine taşındık. Şu anda toplamda 20–30 kişiye istihdam sağlayan firmamız Türkiye’de hem otel hem de konut projelerine hizmet veriyor. 2007 yılında 1 milyon dolar ciroyu yakalayan firmamız, 2008 yılında da bu ciroyu 1 milyon 270 bin dolara çıkardı. Sektörde çok yeni bir ürün olması nedeniyle ve yaşanan global kriz nedeniyle ciromuzun ivmelenmesi zaman alıyor. Ancak esas bizim için ölçü her yıl kaç müşteriye ve projeye ulaştığımızdır. 2006 yılından itibaren müşteri portföyümüz logaritmik olarak artış gösteriyor” diye konuştu. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/hamas-inovatif-ankastre-kapi-cozumleri-sunuyor_75217.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!