Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hazır Betona Rağbet Arttı

Bingöl’ün 1. derece deprem kuşağı üzerinde yer alması ve 1 Mayıs depreminde yıkılan bina sayısının çok olması vatandaşları hazır betona yöneltiyor.

Zaman
1


b>Bingöl’ün 1. derece deprem kuşağı üzerinde yer alması ve 1 Mayıs depreminde yıkılan bina sayısının çok olması vatandaşları hazır betona yöneltiyor.

Bingöl’de meydana gelen depremden sonra yapılan inşaatlarda hazır beton tercih ediliyor. Bingöl’ün 1. derece deprem kuşağı üzerinde yer alması ve 1 mayıs depreminde yıkılan bina sayısının çok olması vatandaşları hazır betona yöneltiyor. Bingöl’de bulunan 2 hazır beton santralinde günlük ortalama 5 bin metreküp hazır beton üretilirken, deprem sonrası yapılacak konut ve binaların yıllık hazır beton ihtiyacının 300 bin metreküp olduğu bildiriliyor.

Hazır betona olan ilginin artması üzerine günlük kapasitesi yaklaşık 2 bin metreküp beton olan Uzunyayla – Korkmaz Hazır Beton Santralı’ndan sonra Sıdık Ateş ve Maruf Bürkek ortaklığında laboratuvarlı Bürsan Hazır Beton Santralı da kuruldu. Her iki santralda günde ortalama 5 bin metreküp hazır beton üretiliyor.

Saray mahallesi Samanpazarı mevkiinde yeni kurulan hazır beton santralında günde oratalama 3 bin metreküp hazır beton üretildiğini anlatan Bürsan Hazır Beton’un sahiplerinden Maruf Bürkek, depremden sonra vatandaşların hazır betona yöneldiğini, artık dere kenarındaki kumlardan inşaat yapılmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Makine gücü ile elde edilen hazır beton ile insan gücü ile üretilen beton arasında fazla bir maliyet farkı bulunmadığını ifade eden Bürkek, insan gücü ile hazırlanan betonun kalitesinin çok düşük olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hazir-betona-ragbet-artti_5118.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • başarılar.. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!