Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Hiç Gitmedim Ama Genelev Çizerim'

Salihli'de genelev tartışması sürüyor. Belediye meclisi toplantısında gerginlik yaşandı. Projeyi çizen mimar Oktay Tosun AKP'den istifa ederken, "Ben genelev felsefesine karşıyım ama projeyi çizmekten rahatsız olmadım" dedi.

Sabah Gazetesi



b>Salihli'de genelev tartışması sürüyor. Belediye meclisi toplantısında gerginlik yaşandı. Projeyi çizen mimar Oktay Tosun AKP'den istifa ederken, "Ben genelev felsefesine karşıyım ama projeyi çizmekten rahatsız olmadım" dedi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaklaşık bir haftadır süren genelev tartışması alevleniyor. Genelevin mimarı Oktay Tosun, AKP İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden ve AKP'den istifa etti. Tosun, şunları söyledi: "Genelev konusu gündeme geldiğinde siyasi partiler adımı hep ön plana çıkararak benim üzerimden siyaset yapmaya başladı. Sanki bir genelev projesi çizmenin, genelev işletmekle aynı olduğu görüşü savunuldu. Ben profesyonel bir mimarım. Diplomamda 'Genelev projesi çizemez' diye bir kayıt yok. Ben genelev felsefesine karşıyım, hayatımda hiç geneleve gitmedim. Ama bunlar genelev projesi çizmeyeceğim anlamına gelmez. Bu projeyi çizmekten hiçbir zaman rahatsızlık duymadım."

'Karar yetkisi Kaymakam'da'
Genelev, önceki akşam belediye meclisinde görüşüldü. Meclis üyelerinin tamamının katılımıyla gerçekleşen toplantıya siyasi parti, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ile genelevin yapılacağı Atatürk mahallesinde yaşayanlar ilgi gösterdi. Toplantı öncesinde genelev konusuyla ilgili AKP, MHP, mahalle muhtarları ve Atatürk Mahallesi sakinlerinin verdikleri dilekçeler okundu. Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, "Bu konuda yetki en büyük mülki amir olan kaymakamlığa aittir. Dilekçeleri kaymakamlığa verin" dedi. Atatürk mahallesi sakinleri bu yanıttan memnun olmadı ve taşkınlık yaptı. Bu arada, genelevi Şükrü Can adlı İzmirli bir kişinin inşa ettirdiği öne sürüldü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hic-gitmedim-ama-genelev-cizerim_48191.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!