Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hisar Camisi 400 Gün Kapalı

İzmir'in kent merkezinin en büyük camisi olan, Hisarönü’ndeki Hisar Camisi, tadilat için 400 gün süreyle kapatıldı. 1596 yılında hizmete giren, Osmanlı el sanatlarının en güzel örneklerini taşıyan Hisar Camisi, sadece kentte yaşayanların değil, çok sayıda turistin de ilgi odağı oluyor.

Hürriyet Gazetesi
Hisar Camisi 400 Gün Kapalı

İzmir’in kent merkezinin en büyük camisi olan, Hisarönü’ndeki Hisar Camisi, tadilat için 400 gün süreyle kapatıldı.1596 yılında hizmete giren, Osmanlı el sanatlarının en güzel örneklerini taşıyan Hisar Camisi, sadece kentte yaşayanların değil, çok sayıda turistin de ilgi odağı oluyor.

Etkileyecek

En son 1980 yılında tadilat geçiren cami ibadethane olarak hizmet vermesinin yanı sıra, çevresinde bulanan kafelere, lokantalara, hediyelik eşya satan dükkanlara katkıda bulunuyor. Caminin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 400 gün sürecek tadilat için kapıtılması, çevresindeki ticari hayatı da olumsuz etkileyecek.  Hisarönü esnafı, tarihi caminin tadilatın yapılmanının çok önemli olduğunu ve bunu desteklediklerini dile getirerek, ancak 400 günlük tadilat süresinden olumsuz etkileneceklerini belirtti. Bir yandan ekonomik krizle boğuşurken, caminin ibatede kapıtılmasıyla ikinci darbeyi yediklerini söyleyen esnaf, tadilatın daha kısa sürede bitirilmesini istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hisar-camisi-400-gun-kapali_69243.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!