Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İhmali Kabul Ediyorum

İstanbul’daki sel felaketinde, belediye ekiplerince mühürlenen bir garajda iki kişinin hayatını kaybetmesi üzerine önce Hürriyet Gazetesi’nde, sonra da CNN TÜRK’te yayınlanan Perde Arkası programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a seslenen gazeteci Fatih Çekirge’yi arayan Topbaş ihmali kabul etti.

Hürriyet Gazetesi
İhmali Kabul Ediyorum

İstanbul’daki sel felaketinde, belediye ekiplerince mühürlenen bir garajda iki kişinin hayatını kaybetmesi üzerine önce Hürriyet Gazetesi’nde, sonra da CNN Türk’te yayınlanan Perde Arkası programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a seslenen gazeteci Fatih Çekirge’yi arayan Topbaş ihmali kabul etti.

Perde Arkası programında Fatih Çekirge, İstanbul’da yaşanan sel felaketini yorumladı. ‘İhmal mi, afet mi’ sorusunun tartışıldığı programda, Fatih Çekirge yöneticileri vicdanlarıyla baş başa kalmaya çağırdı ve “O topraklar, o bedenleri, o siyasilerin üzerine kusar” dedi. Programın ardından Topbaş, Çekirge’yi aradı. Çekirge, bu anları Hürriyet’te şöyle anlattı:

“Bugün önce gazeteden sonra CNN Türk’teki programımdan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a bir soru sordum: “Mühürlediğiniz bir garajı nasıl kapatamadınız? Vicdanınız rahat mı?”

Çekirge programdan sonra kendisini arayan Başkan Topbaş’ın ihmali kabul ederek şunları söylediğini belirtti: “İki vatandaşımızın hayatını kaybettiği garajı mühürlemişiz. Şubat ya da Mart ayında. Ancak o tarihten bu tarihe garaj çalışmaya devam etmiş. Bu nasıl olmuş? 6 ay içinde ikinci kez mühürlenebilirdi ve yasaya göre ancak ikinci kez mühürlendiğinde savcılığa müracaat edilebiliyor. İşte buradaki ihmali kabul ediyorum. İşin başındaki bir kişi olarak sorumluluğumu biliyorum ve bu yüzden soruşturma açtırdım. Bu gecikme nasıl olmuş araştırılacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ihmali-kabul-ediyorum_72393.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!