Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İlk Tırpan STÖ’lere

İki Bakanlık Birleşti, Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı'nı Oluşturdu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde Bakanlar Kurulu'nun yeni yapısını açıkladı. 6 yeni bakanlık kurulurken, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı geliyor. Birleştirilen Çevre ve Orman Bakanlığı ile

yapi.com.tr
İki Bakanlık Birleşti, Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı'nı Oluşturdu

K Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde Bakanlar Kurulu'nun yeni yapısını açıkladı. Yeni Bakanlar Kurulu'nun Başbakan dahil 25 üyeden oluştuğunu, yeni yapıda, 4 adet başbakan yardımcılığı ve 20 adet de icracı bakanlık bulunduğunu söyleyen Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı olmak üzere 6 yeni bakanlık kurulacağını bildirdi.
 
Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kurulacağını, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın birleştirilerek Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı oluşturulacağını kaydetti. Başbakan Erdoğan, iki Bakanlığın birleştirilmesindeki ana hedeflerini, "Çevreyi, ormanda zengin ülkeyiz, daha da güçlendirmemiz lazım. Bir de şehircilik ki büyük önem arz ediyor. Ulusal programların kontrol altında tutulmasından, bu kentleşmenin, yapılaşmanın merkezden de takip etmenin bu bakanlık ile bir koordinasyona ihtiyaç var, bu adımı da bu şekilde atalım istiyoruz" şeklinde açıkladı.

Mevcut Bakanlıklar ve bakanların, yeni Hükümet kuruluncaya kadar görevlerini şu andaki haliyle sürdüreceklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu kadar çok bakanlığın olması, bakanlıkların siyasi dengeyi sağlamak için ihdas edilmesi, kurumlar arasındaki koordinasyon ve uyumu ciddi şekilde zorlaştırmış, birçok konuda devlet adeta kilitlenmiştir. Bir başbakan olarak hep onu söylüyorum. 'Size bakan olarak bu kardeşiniz yeter' diyorum, 'Biz size gereken hizmeti vereceğiz' diyorum.''

Amaç verimlilik

Parlamentonun da bu süreçte çok yoğun çalıştırıldığını, yasama ile yürütme arasında tam bir paralellik kurulduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, bugün açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu yapısının, ''mevcut aksaklıkları gidermeyi, idarenin çok daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamayı amaçlamadığını'' söyledi. Erdoğan, ''Örneğin, sosyal yardımlar noktasında, birkaç bakanlık uhdesinde birkaç farklı kurum faaliyet gösteriyor'' dedi. Bunun da sosyal desteklerin istenilen hız, yaygınlık ve etkinlikte ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında kimi zaman sorunların oluşmasına sebep olabildiğini belirten Erdoğan, ''İşte bu ve buna benzer mevcut sorunları aşmak amacıyla yeni bir yapılanmaya gittik. Bu yeni yapılanmadaki bir diğer gayemiz de 2023 hedeflerimiz. Türkiye'yi, dünyanın en büyük ilk 10 ülkesinden biri yapmak amacıyla, bazı alanlara daha fazla ağırlık verecek bir yapı tasarladık. Örneğin, 500 milyar dolar ihracat hedefimizi gözeterek, sadece dış ticarete odaklı bir icracı bakanlık ihdas ettik'' diye konuştu.

Yeni Bakanlıklar

Erdoğan, yeni bakanlıkları şöyle açıkladı:

''Yeni Bakanlar Kurulu, Başbakan dahil 25 üyeden oluşuyor. Yeni yapıda, 4 adet Başbakan Yardımcılığı ve 20 adet de icracı bakanlık bulunuyor. Şimdi sizlere, yeni bakanlar kurulu yapısını sunmak istiyorum.

Başbakan, 2, 3, 4 ve 5, dört adet başbakan yardımcısı.
6. Adalet Bakanlığı.
7. Yeni kurduğumuz bir bakanlık: Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı. Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz öyleyse aile yapımızı güçlendirmemiz lazım...
8. Yeni bir bakanlık: Avrupa Birliği Bakanlığı.
9. Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızın yerine oluşturduğumuz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Bilimi bu noktada üstlenecek, bütün kurumları bir bakanlık çatısı altında toplayacak, sanayi ve teknoloji ile de iç içe olacağı için teori ve pratiği iç içe bulunduracak bir bakanlık...
10. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı.
11. Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığımızı birleştirdik: Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı yaptık. Buradaki ana hedef, çevreyi, ormanda zengin ülkeyiz, daha da güçlendirmemiz lazım. Bir de şehircilik ki büyük önem arz ediyor. Ulusal programların kontrol altında tutulmasından, bu kentleşmenin, yapılaşmanın merkezden de takip etmenin bu bakanlık ile bir koordinasyona ihtiyaç var, bu adımı da bu şekilde atalım istiyoruz.
12. Dışişleri Bakanlığı.
13. Yine yeni bir bakanlık: Ekonomi Bakanlığı.
14. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı.
15. Yeni bir bakanlık: Gençlik ve Spor Bakanlığı.
16. Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızın yerini alacak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı.
17. Yeni bir bakanlık: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı. Sanayi Bakanlığından ticareti alıyoruz...
18. İçişleri Bakanlığı.
19. Yeni bir bakanlık: Kalkınma Bakanlığı. Adalet ve Kalkınma Partisi olmamız hasebiyle...
20. Kültür ve Turizm Bakanlığı
21. Maliye Bakanlığı
22. Milli Eğitim Bakanlığı
23. Milli Savunma Bakanlığı.
24. Sağlık Bakanlığı.
25. Ulaştırma Bakanlığı.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/iki-bakanlik-birlesti-cevre-orman-ve-sehircilik-bakanligini-olusturdu_87773.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!