Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İnşaat Sektörü için de Teşvik Verilmeli"

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TMF) Genel Başkan Yardımcısı Barış Aydın, ''Sanayi sektörüne yönelik üretim ve yatırım teşviklerinin inşaat sektörüne de yansıtılması en büyük talebemizdir'' dedi.

Cumhuriyet Portal
"İnşaat Sektörü için de Teşvik Verilmeli"

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TMF) Genel Başkan Yardımcısı Barış Aydın, ''Sanayi sektörüne yönelik üretim ve yatırım teşviklerinin inşaat sektörüne de yansıtılması en büyük talebemizdir'' dedi.

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TMF) Genel Başkan Yardımcısı Barış Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, konut sektöründe arz-talep dengesinin yeniden kurulmaya çalışıldığına işaret ederek, hükümetten sektörü canlandırmaya yönelik bir takım kolaylıklar getirmesini beklediklerini ifade etti.

Sanayi ve turizm sektörlerine yönelik üretim ve yatırım teşviklerinin Türkiye'nin lokomotif sektörü olan inşaat sektörüne de verilmesinin sektörün gelişimi ve Türkiye ekonomisi için son derece önemli olduğunu belirten Aydın, ''Özellikle sanayi üretimindeki teşviklerin, inşaat sektörüne yansıtılması en büyük talebemizdir. Bunu sağlarsak lokomotif hızlanır'' dedi.

Aydın, Türkiye'de inşaat sektörünün rahatlamasının ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, son yıllarda sektörde yaşanan küçülmeye dikkat çekti ve inşaat sektörünün istihdam ve üretimde hızla kan kaybettiğini belirtti.

Hükümetin inşaat sektörüne, diğer sektörlere sağladığı teşvik türünde bir kısım kolaylıklar sağlaması halinde sıkıntının kısa sürede ortadan kalkacağını ifade eden Aydın, ''Ekonomimizin gerilemeden, sürekli yukarılara doğru çıktığını görmek istiyorsak, inşaat sektörüne gereken önemi vermemiz gerekiyor'' dedi.

Aydın, TMF olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün'ü ziyaret ettiklerini ve Bakan Ergün'e sektör ile ilgili federasyon tarafından belirlenen, 10 maddeden oluşan bir sorun ve talep bildirgesi sunduklarını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektoru-icin-de-tesvik-verilmeli_81658.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!