Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İntikam Tanrıçası Nemesis Tapınağı İzmir'de Bulundu

İzmir’İn en önemli arkeolojik kazı alanlarından biri olan Agora’daki kazılarda, bu yıl Osmanlı dönemine yönelik önemli eserlere ulaşıldığı, çalışmalarda, toprak altında Adalet ve İntikam Tanrıçası Nemesis adına yapılan bir tapınağın bulunduğuna ilişkin ipuçlarına ulaşıldığı bildirildi.

Vatan Gazetesi
İntikam Tanrıçası Nemesis Tapınağı İzmir'de Bulundu

İzmir’in en önemli arkeolojik kazı alanlarından biri olan Agora’daki kazılarda, bu yıl Osmanlı dönemine yönelik önemli eserlere ulaşıldığı, çalışmalarda, toprak altında Adalet ve İntikam Tanrıçası Nemesis adına yapılan bir tapınağın bulunduğuna ilişkin ipuçlarına ulaşıldığı bildirildi.

Agora Kazı Heyeti Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Arkeoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Akın Ersoy, kazılardan elde edilen bilgilerle yola çıkarak, bu alanda, Tanrıça Nemesis adına yapılmış bir tapınağın bulunduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Doç. Dr. Ersoy, "Adalet ve İntikam Tanrıçası Nemesis Tapınağı’nın varlığına yönelik çok sayıda bilgiye ulaştık. Bu tapınak batı alanında, ama kazı yaptığımız tarafta değil. Daha ileride, bugünkü Hürriyet Anadolu Lisesi altında olduğunu tahmin ediyoruz. Bu tapınağa yönelik izler var. Gelecekte yapacağımız çalışmalarla ortaya çıkarılacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/intikam-tanricasi-nemesis-tapinagi-izmirde-bulundu_73224.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!