Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

İş Makineleri Sektörü Toparlanmaya Başladı

Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Genel Sekreteri Faruk Aksoy, Avrupa'da krizle birlikte iş makineleri sektöründeki daralmanın yüzde 40, Türkiye'de yüzde 60 olduğunu bildirerek, "Hızlı küçülmeye karşın kriz sonrasında aynı hızlı büyümeyi bekliyoruz" dedi.

Referans Gazetesi
İş Makineleri Sektörü Toparlanmaya Başladı

Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Genel Sekreteri Faruk Aksoy, Avrupa'da krizle birlikte iş makineleri sektöründeki daralmanın yüzde 40, Türkiye'de yüzde 60 olduğunu bildirerek, "Hızlı küçülmeye karşın kriz sonrasında aynı hızlı büyümeyi bekliyoruz" dedi. İMDER'den yapılan yazılı açıklamada, küresel ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren iş makineleri sektörünün, kayıplarını telafi etmeye başladığı, özellikle mayıs, haziran ve temmuz aylarında gerçekleşen kıpırdanmanın, rakamlara yansımaya başladığı kaydedildi. Şubat ayında yüzde 55, mart ayında yüzde 60, nisan ayında yüzde 54, mayıs ayında yüzde 50 daralan sektörün, haziran ayında yüzde 37 daraldığı hatırlatılarak, sektörün, haziran ayında toparlanma sürecine girdiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İMDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, ekonomik tedbirler, KDV indirimi ve teşvik yasasıyla piyasaların yeniden hareketlendiğini, iş makineleri sektörünün de bundan payını aldığını dile getirerek, yılın ilk 6 ayında bin 634 iş makinesi satıldığını, yılın 3 bin 500 adetle kapatılmasının hedeflendiğini bildirdi. Aksoy, 2008 Ocak-Haziran döneminde 3 bin 200 iş makinesi satıldığını, 2009'un aynı döneminde bunun bin 800'e kadar düştüğünü, aynı dönem için geçen yılki 650 milyon dolarlık ihracatın, bu yıl 395 milyon dolara gerilediğini, krizin etkileri nedeniyle 2009 yılında büyüme rakamlarına geçmenin beklenmediğini anlattı.

Avrupa'da, krizle birlikte iş makineleri sektöründeki daralma yüzde 40 iken, Türkiye'de yüzde 60 olduğuna dikkati çeken Aksoy, Türkiye'nin dinamik ve hızlı hareket eden yapısı olduğunu belirtti ve "Bizim büyümemiz de küçülmemiz de çok hızlı oluyor. Dünyada bunun örneğine pek rastlanmaz. Hızlı küçülmeye karşın kriz sonrası aynı hızla büyümeyi bekliyoruz" dedi. Aksoy, 2010 yılının, 2009'a oranla daha iyi geçeceğini tahmin ettiklerini kaydederek, 2010'daki iyileşme sürecinin, 6'ncı aydan sonra daha fazla hissedileceğini, 2011 ile 2015 arasını "çok parlak" gördüklerini bildirdi. İş makinelerindeki KDV indiriminin son bulmasının sektöre moral anlamında olumsuz etki yaptığının altını çizen Aksoy, buna rağmen iş makinelerinin yatırım ürünü olduğu için firmaların KDV oranlarına çok fazla dikkat etmeyeceğini düşündüklerini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/is-makineleri-sektoru-toparlanmaya-basladi_71157.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!