Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul 16 Ocak'ta Resmen 2010 Avrupa Kültür Başkenti Olacak

İstanbul 2010 AKB Ajansınca, bugün (12 Ocak 2010) Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, Haliç Kongre Merkezi’ndeki Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve Avrupa’dan da çok sayıda konuğun katılacağı protokol töreninin yanı sıra çeşitli sanatçıların katılımıyla 6

mimarizm.com
İstanbul 16 Ocak'ta Resmen 2010 Avrupa Kültür Başkenti Olacak

STRONG>İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecini resmen başlatacak olan açılış kutlamalarının detayları açıklandı. Buna göre yıllarca akıllarda kalması istenen açılış etkinlikleri 16 Ocak Cumartesi akşamı Taksim, Kadıköy, Sultanahmet, Beylikdüzü, Pendik, Bağcılar ve Haliç’te eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansınca, bugün (12 Ocak 2010) Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, Haliç Kongre Merkezi’ndeki Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve Avrupa’dan da çok sayıda konuğun katılacağı protokol töreninin yanı sıra çeşitli sanatçıların katılımıyla 6 meydanda yapılacak olan açılış kutlamalarına tüm İstanbulluları davet etti. Avgadiç şöyle konuştu:

“Dünyanın en ilham verici kenti İstanbul, 2010 yılı boyunca hayata geçireceğimiz dört yüzden fazla özel proje ile sahip olduğu enerjiyi Türkiye ve dünya ile paylaşmaya hazır. 2010 yılında tüm dünyanın, ama özellikle İstanbulluların İstanbul’un enerjisine ortak olmasını diliyoruz.”

Ayrıca Avgadiç, çözüm ortakları da dahil olmak üzere 7000 kişinin hazırlıklarını tamamladığı açılış etkinlikleri bütçesinin 8.5 milyon lira olduğunu belirtti.



Detaylar…

Haliç Kongre Merkezi’nde Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’dan üst düzey diplomatların, siyaset, iş ve sanat çevrelerinin önde gelen isimleri de dahil olmak üzere 5000 kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan resmi törende açılış konuşmalarının ardından Yekta Kara’nın bu gece için kurguladığı “İstanbul Büyüsü” adlı performans sahnelenecek. 65 dakika sürecek olan ve 303 sanatçının sergileyeceği bu gösteride müzik, dans, şiir, İstanbul’a özgü sesler ve görüntüler eşliğinde İstanbul’un çok kültürlü yapısı anlatılacak.

Performans gösterisinin hemen ardından Haliç İskelesi’nde özel ışık ve havai fişek gösterisi yapılacak. Gösteri canlı olarak kutlamaların yapıldığı diğer meydanlardan ve televizyondan izlenebilecek.

Taksim’deki kutlamalara Fransız Group F Ateş Tiyatrosu ile, Tarkan ise şarkılarıyla eşlik edecek. Kadıköy’de ise yine Group F’in gerçekleştireceği Balon Tiyatrosu ve Mor ve Ötesi olacak. Ayrıca Beylikdüzü’nde Nil Karaibrahimgil, Bağcılar’da Zara, Pendik’te Kıraç ve Sultanahmet’te Mercan Dede sahne alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-16-ocakta-resmen-2010-avrupa-kultur-baskenti-olacak_75707.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!