Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul için İnanılmaz Plan!

3. köprü ile ilgili tartışmalar henüz gündemden düşmeden şimdi de Marmara Denizi'n de yapılması planlanan "yapay adalar"projesi gündemdeki yerini aldı. Mimarlar Odası, Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/100 binlik İstanbul İl Çevre Düzeni planına itiraz etti. Oda tarafından yapılan açıklamada, hazırlanan planın, kent ve insan odaklı olmadığı

Gazete Vatan
İstanbul için İnanılmaz Plan!

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprü ile ilgili tartışmalar henüz gündemden düşmeden şimdi de Marmara Denizi'n de yapılması planlanan "yapay adalar"projesi gündemdeki yerini aldı. Mimarlar Odası, Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/100 binlik İstanbul İl Çevre Düzeni planına itiraz etti. Oda tarafından yapılan açıklamada, hazırlanan planın, kent ve insan odaklı olmadığı öne sürülürken,projenin İstanbul'u pazarlamaya ve küresel şirketlere rant sağlamaya yönelik olduğu ifade edildi.

Mimarlar Odası, kentleşme ve Planlama Komite Yürütücüsü Yıldız Uysal, " Maramara'ya yapay ada izni çıkarmışlar. Marmara Denizi'ni Dubai'ye çevirecekler" dedi.

Oda tarafından hazırlanan itiraz dilekçesinde, 17 Temmuz'da askıya çıkan 800 sayfalık planda, " Marmara Denizi'n de ilgili kurumların görüşleri doğrultusunda günübirlik turizm, rekreasyon, eğlence, festival ve toplantı gibi etkinliklere yönelik " sosyal etkinlik adası" niteliğinde yapay adalar yapılabilir " ibaresine dikkat çekildi.

Yıldız Uysal, plan dahilinde hazırlanan haritada Küçükçekmece ve Kartal ilçelerinde birer ada yeri belirlendiği vurgulayarak, "Planın askıya çıkmasından sonra haritadaki harita yerleri silinmiş. Ama lejanttaki bilgisini silmeyi unutmuşlar. Yapay adalar sadece iki bölgede gözükürken şimdi tüm şehir genelinde yapılabilir" şeklinde görüş bildirdi.

İtiraz gerekçeleri arasında, Galataport, Zeyport ve Haydarpaşa, gibi birçok kentsel dönüşüm projesinin, İstanbul'un tarihsel ve doğal değerlerine zarar vereceği belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-icin-inanilmaz-plan_71712.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!